Losev

Tatvan'da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Videoyu Aç Tatvan'da Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından, Bitlis'in Tatvan ilçesinde başlatılmış olan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Alt yapı çalışmalarının, Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçe merkezindeki mahallelerde aralıksız devam ettiği belirtildi. Altyapısı tamamlanan yerlerde üstyapı çalışması yürütüldüğü bildirildi.

İlçe merkezindeki 10 mahallede altyapı çalışmasının tamamlandığını ve 9 mahallede ise çalışmaların devam ettiğini söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapım işinin yüzde 65 oranında tamamlandığını belirtti.

Başkan Geylani, “İçmesuyu inşaatı çalışması 171 bin 428 metredir ve bu hattın 108 bin 662 metresi tamamlanmıştır. Geriye kalan 68 bin 873 metre hattın çalışması devam etmektedir. İçme suyu inşaat çalışması yüzde 75 oranında tamamlanmıştır. Kanalizasyon inşaat çalışması ise, 149 bin 218 metredir ve bu hattın da 87 bin 286’sı tamamlanmıştır. Geriye 62 bin 156 metre hattın döşeme çalışması devam etmektedir. Kanalizasyon inşaat çalışması yüzde 58 oranında tamamlanmıştır. Yağmur suyu inşaatı da, 12 bin 170 metredir ve hattın 4 bin 168’i tamamlanmış, geriye 8 bin 2 metre hattın döşeme çalışması devam etmektedir. Yağmursuyu inşaatı yüzde 34 oranında tamamlanmıştır” dedi.

Bazı mahallelerde çalışmaların tamamlandığını ve bazı mahallelerde ise çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Geylani, “Cumhuriyet, Karşıyaka, Kale, Bahçelievler, Şirinevler, Esentepe, Kültür, Fatih Dumlupınar ve Sosyal mahallelerimizde alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Aydınlar, Hidayet, Pınarbaşı, Tuğ, Yeni Mahalle, Fuar, Karataş ve Çağlayan mahalleleri ise Cumhuriyet Caddesi’nde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Alt yapı çalışması tamamlanan cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmaları yürütülüyor. İnşallah kısa sürede alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlayıp halkın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.