Losev

Tatvan'da Ak Parti'den 400 Kişi İstifa Etti

Videoyu Aç Tatvan'da Ak Parti'den 400 Kişi İstifa Etti
A
a

Denge Bitlis haber sitesinde yer alan haberde; Tatvan ilçesinde Mala Kalo aşiretine mensup 400'e yakın kişi AK Parti'den istifa etti denildi.

Tatvan ilçesinde ikamet eden Mutki kökenli Mala Kalo aşiretine mensup Balkın ve Tunç ailelerinden AKP üyesi 400'e yakın kişi AK Parti'den istifa etti. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana aktif olarak parti içinde yer aldıklarını ancak kullanıldıklarının farkına vardıklarını belirterek istifa kararı alan aşiret üyeleri AK Parti Tatvan İlçe Başkanlığı'na istifa dilekçelerini sundular.

'Yıllarca iyi niyetimiz suistimal edildi'
Aralarında parti yöneticisi, parti delegesi, genel merkez kongre delegesi gibi değişik kademelerde görev yapanların da bulunduğu aşiret adına açıklama yapan Abdurrahim Balkın bugüne kadar kullanıldıklarını düşündükleri için istifa ettiklerini söyledi. Balkın 'Biz geniş bir aileyiz. İlçenin özellikle Karşıyaka Mahallesinde bini aşkın seçmenimiz var. 11 yıldır hep AKP'ye çalıştık, samimiyetle hiçbir çıkar beklemeden çalıştık. Ancak şunu gördük ki orada bulunan her yönetici, her söz sahibi kişi sadece menfaati için orada. Bizler gibi samimi olarak çalışanlar ise hep kullanılıyor, iyi niyet suistimal ediliyor. Yıllarca kullanıldığımızın farkına vardık, oraya ait olmadığımızı anladık. Bizim ve bizim gibi samimi insanların iyi niyetleri kötüye kullanıldı. Artık yeter diyoruz.'

'BDP'ye geçmeyi düşünüyoruz'
AK Parti'den istifa etmelerinin ardından BDP'ye geçmeyi düşündüklerini söyleyen Balkn 'Bu seçimde koşulsuz olarak oyumuzu BDP'ye vereceğiz. Elimizdeki bilgilere göre ailemizden Tatvan AKP İlçe Başkanlığı'na kayıtlı kişi sayısı 380'in üstünde. Hepimiz oradan istifa ediyoruz. Kitlesel olarak BDP'ye geçmeyi düşünüyoruz. Resmi olarak BDP'ye geçmeyecek olan akrabalarımızda var ancak bütün oylarımız BDP'ye olacak.' şeklinde konuştu.

Mala Kalo aşireti mensuplarının istifa işlemleri hafta içi tamamlanınca hafta sonunda BDP Tatvan İlçe Başkanlığı'nda kitlesel katılımlı bir törenle BDP'ye geçmeleri.

Kaynak : http://www.dengebitlis.com/tatvan/tatvan-ak-partide-istifa-depremi-h376.html

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.