Losev

Tatvan’da 60 gönüllü 5 kilometre yüzdü

Videoyu Aç Tatvan’da 60 gönüllü 5 kilometre yüzdü
A
a

Tatvan ilçesinde, 60 gönüllü aktivist Van Gölü ve Tatvan’ın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla, 5 kilometre mesafeyi 4 saatte yüzdü.

Vangölü Aktivistleri Derneği ile Tatvan Belediyesi tarafından, Van Gölü ve Tatvan’ın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla, Van Gölü’nün Tatvan sahilinde yüzme etkinliği düzenlendi. Tatvan’da “Kulaç Kulaç Van Gölü” adı altında düzenlenen yüzme etkinliğine Bitlis ile Van illeri ve çevre ilçelerden 100 kişi katılım sağladı. Katılımcılar, İşletme Mahallesi’ndeki Tatvan İskelesi’nde bir araya geldi. Burada “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” pankartı açan aktivistler, tekneye binerek Kale Mahallesi’ndeki Feribot İskelesi’ne gitti. Feribot İskelesi’nde yapılan hazırlıklardan sonra katılımcıların 60’ı karşı kıyıdaki Hanelmalı Köyü’ne kadar yüzmek amacıyla gönüllü olarak suya atladı.

Sahil güvenlik ve diğer teknelerin eşlik ettiği gönüllü yüzücüler, kulaç atarak yaklaşık 4 saatte 5 kilometre mesafeyi tamamladı ve Hanelmalı Köyü sahiline vardı. Yüzücüler ile diğer katılımcılar burada bir müddet dinlendikten sonra çevre temizliği yaptı. Van Gölü sahilinde çöp toplayan aktivistler daha sonra tekne ve arabalarla ilçe merkezindeki Sahil Parkı’na geldiler.

Yüzme etkinlik ile ilgili açıklama yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Özel, “Bizler Vangölü Aktivistleri olarak ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" etkinliği adı altında böyle bir organizasyon düzenledik. Amacımız, Van Gölü koruma kanununun çıkarılmasına aracı olmak, bölgenin doğal güzelliği ve turizme dikkat çekmek, Van Gölü'nün temizliğine dikkat çekmek, bölgenin turizm şehri olduğunu, kıyı kenti bir şehir olduğuna dikkat çekmektir. Bu kapsamda bu gün yüzücü arkadaşlarla beraber Feribot İskelesi’nden karşı kıyıda yer alan Hanelmalı Köyü’ne kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi yüzmek için buradayız. Bu maraton bittikten sonra arkadaşlarla tekrardan başladığımız sahil kısmına geleceğiz ve burada programımızı sonlandıracağız. Bu organizasyona Tatvan ilçemizin yanı sıra çevre ve il ve ilçelerden toplam 60 gönüllü aktivist katılım gösterdi. Ben bu vesileyle etkinliğe katkı sunan başta Tatvan Belediye Başkanımız Mehmet Emin Geylani ve diğer tüm gönüllü aktivistlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Van Gölü temizliğini önemine değinen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, “Van Gölü Aktivistleri ve gönüllü kardeşlerimiz ile birlikte Van Gölü için bir etkinliğe imza attık. Van Gölü Aktivistleri yıllardır Van Gölü için üstün bir gayret ve çaba ile birçok etkinliğe imza attı. Bugün düzenlediğimiz etkinlik de bunlardan biri oldu. Aktivistler özellikle bu sene gerçekleştirdikleri önemli etkinliklerle Van Gölü'ne ciddi anlamda dikkat çektiler. Bu etkinlikten önce Van Gölü çevresinde bisiklet turu etkinliği düzenlemişlerdi, akabinde yaya olarak Van Gölü çevresinde bir yürüyüş etkinliği düzenlediler ve bugün de Tatvan ilçemiz sahilimizden karşı kıyıda bulunan Hanelmalı Köyü sahiline kadar ‘Kulaç Kulaç Van Gölü’ adı altında bir yüzme etkinliği düzenlediler. Bu etkinliğe Tatvan ilçemizin yanı sıra Van Gölü'nü seven çevre il ve ilçelerden de çok sayıda katılımcı var. Söz konusu Van Gölü olunca bugün nasıl bir araya gelindiğini bir kez daha gördük. Buradaki amaç Van Gölü'ne karşı bir farkındalık oluşturmak, bir bilinç oluşturmaktır. Çünkü Van Gölü sadece bir bölgeden ibaret değil, Van Gölü büyük bir çevreye sahip kapalı bir denizdir. Bu denizin sürekli bir akıntısı olmadığı için temizliğine daha çok önem göstermek ve bu konuda daha titiz olmak gerekiyor. Suyumuz sodalı, kendi kendini temizleyebilen bir özelliğe sahip, ama maalesef çok yoğun bir kirletmeye maruz kaldığından dolayı bu özelliği etkisiz kalıyor. Bu nedenle bu temizlik vizyonunu oluşturmak için Van Gölü'ne karşı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ben bu konuda tekrardan bu organizasyon ve tanıtma destek veren tüm aktivistlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Bitlis Temsilcisi Cengiz Şahin de, “Van Gölü'ne dikkat çekmek amacıyla yüzen Vangölü Aktivistleri ile diğer tüm gönüllülere katılımlarından ve desteklerinden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Vangölü Aktivistleri’nin yapmış olduğu tüm etkinliklere TUTAP olarak bizler de canı gönülden destek veriyoruz. Bundan sonra da ‘Van Gölü kirlenmesin, Van gölü mavi kalsın’ sloganıyla etkinliklere İnşallah hep birlikte devam edeceğiz. İkinci bir Van Gölü yok, Van Gölü’müze sahip çıkalım” dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.