DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’da 6 kilometre Yol Genişletmesi ve 12 Bin Metre Uzunluğunda Kaldırım Yapılacak

Videoyu Aç Tatvan’da 6 kilometre Yol Genişletmesi ve 12 Bin Metre Uzunluğunda Kaldırım Yapılacak
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki 6 kilometrelik Tatvan - Ahlat eski karayolunda yol genişletmesi ve yol kenarına çift yönlü olarak 12 bin metre uzunluğunda kaldırım yapılacak.

Çarşı merkezinin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nden ilçe merkezi çıkışındaki Cumhuriyet Mahallesi’ne kadar olan 6 kilometrelik Tatvan – Ahlat eski karayolunun kenarına çift taraflı kaldırım yapılacağını belirten Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, karayolu üzerinde bulunan bir köprünün yapımına başlandığını, diğer bir köprüde de genişletme çalışması olacağını ve dar olan karayolunun genişliğinin de 18 metreye çıkartmayı planladıklarını söyledi.

Menteş, şöyle konuştu; "İlçe merkezinde bulunan Tatvan - Ahlat eski karayolu konum itibarıyla yoğun şekilde kullanılan bir yoldur. Çarşı merkezinden ilçe çıkışına kadar olan bu yol 5 mahalleden geçiyor. Ayrıca ilçeye bağlı 3 köy yolu ulaşımında da kullanılıyor. Yalnız yolun dar olması ve kaldırım olmamasından dolayı vatandaşlar ile sürücüler sıkıntı yaşıyordu. Biz de bu sorunları gidermek amacıyla yol yapım çalışması başlattık. Yaklaşık 6 kilometre olan bu yolun genişliğini 18 metreye çıkartacağız ve yol kenarına çift yönlü olarak kaldırım yaptıracağız. Böylelikle yapılacak olan kaldırıma 10 bin 900 metre kilitli parke taşı, 15 bin metre bordur taşı döşenmiş olacak. Bununla birlikte uygulanması gereken kısmi yerlerde de yol kenarı duvarları yapılacak. Bu karayolu üzerinde bulunan bir köprüye bitişik yeni bir köprü yapma çalışması başlatmışız. Diğer bir köprüde ise köprü genişletme çalışması başlayacak. Yol ve kaldırım çalışmamız başlamış ve çift taraflı olarak çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. İnşallah kısa sürede tamamlayıp halkın hizmetine sunacağız."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.