Losev

Tatvan’da 500 Adet Fidan Ekimi Gerçekleştirildi

Videoyu Aç Tatvan’da 500 Adet Fidan Ekimi Gerçekleştirildi
A
a

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 500 adet fidan ekimi gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla, Tatvan Belediyesi Halk Plajı mevkiinde düzenlenen fidan ekimi etkinliğine Tatvan Orman İşletme Şefliği ile Tatvan Belediyesi ekipleri, Tatvan Gençlik Merkezi ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ile gönüllü gençler katıldı.

Van Gölü sahilinde gerçekleştirilen fidan ekimi sonrası gazetecilere açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında, bugün burada fidan ekimi etkinliği düzenlendi. Tatvan Orman İşletme Şefliği ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gönüllü gençlerimiz ile birlikte fidan ekimi gerçekleştirdik. Bugün burada 500 adet fidan ekimi gerçekleştirdik. Aynı zamanda Tatvan Belediyesi olarak da fidan ekimi ve yeşillendirme çalışması yürütüyoruz. İnşallah bir sene içerisinde bir milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız” dedi.

Başkan Geylani, “Geçtiğimiz aylarda ülkemizdeki farklı noktalarda meydana gelen orman yangınları bizi derinden yaralamıştı. Yangından dolayı çok üzüldük ve daha fazla fidan ekimi yapmaya karar vermiştik. İlçemiz genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımız farklı noktalarda artarak devam ediyor. Etkinliğe katılan tüm ekiplere ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Tatvan Orman İşletme Şefi Ayşe Şahin ise, yılsonuna kadar Bitlis il genelinde 351 bin adet fidan ekiminin yapılacağını belirterek, “Sorumluluk alanımız olan Tatvan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ilçelerimizde karaçam, sedir, badem, ladin, ceviz ve benzeri türlerden toplam 200 bin adet fidanı yıl sonuna kadar toprakla buluşturmayı planlıyoruz” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.