Losev

Tatvan’da 3 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı

Videoyu Aç Tatvan’da 3 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı
A
a

Bitlis İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Meyveciliği Geliştirme Programı’ kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde 3 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün organize ettiği dağıtım kapsamında başvurusunu yapan vatandaşlara toplam 3 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Bölgede ceviz yetiştiriciliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen projeni kısa sürede meyvesini vermesi hedefleniyor.
 
Proje kapsamında ilçe genelinde toplam 3 bin sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildiğini belirten Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, bölgenin ceviz üretiminin merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.
 
Dağıtılan sertifikalı ceviz fidanlarının Fernor cinsi olduğunu ve fidanların da soğuk iklimden etkilenmeyen bir tür olduğunu ifade eden Kurban, “İlimizde ve ilçemizde ceviz yetiştiriciliğini geliştirmek için hazırlanan proje sayesinde çiftçilerimize ceviz fidanı dağıtımına başladık. Bitlis İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü ‘Meyveciliği Geliştirme Programı’ kapsamında ilçemizde çiftçilerimize 3 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı yaptık. Bu çalışmayla bitlikte köylülerimize, çiftçilerimize, ülkemize bir ekonomik katkı sağlarken, boş olan arazilerimize, dağlarımıza bu ceviz ağacını dikmek suretiyle tabiata da hizmet etmiş oluyoruz. Bu kapsamda daha önce ceviz fidanları için başvuru yapan çiftçilerimize fidanlarını teslim verdik. Çiftçilerimiz bu fidanlarla ceviz bahçeleri kuracak. Bu anlamda ilçemiz ceviz üretiminin merkezi olabilecek bir potansiyele sahiptir. İnşallah en kısa sürede bunların meyvesini almayı hedefliyoruz. Bu kapsamda dağıtımını yaptığımız ceviz fidanları çiftçilerimize hayırlı olsun.” Diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.