Losev

Tatvan’da 2 Yeni İskele Yapımına Başlandı

Videoyu Aç Tatvan’da 2 Yeni İskele Yapımına Başlandı
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanan Tekne Yanaşma Yeri Projesi kapsamında, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Kale Mahallesi ve Kıyıdüzü mevkisinde kurulacak olan tekne yanaşma iskelelerinin yapımına başlandı.

Van Gölü’nün Tatvan Polis Kampı yanındaki sahilde yapılan temel atma törenine, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Battal Taşar ve yüklenici firma yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Aksoy burada yaptığı açıklamada, Tatvan’a 2 adet yeni iskele kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yeni iskelelerin turizme katkı sunacağını ifade eden Başkan Aksoy, "Bu proje sayesinde Van Gölü’nün Tatvan sahiline ilk etapta 2 adet tekne yanaşma yeri kazandırdı ve daha sonra İnşallah 2 adet yeni iskele daha kazandırmayı planlıyoruz. Bu iskelelerle beraber aynı zamanda tekne yanaşma yerleri de yapılacak. Yeni iskelelerin biri Kıyıdüzü mevkisinde, diğeri ise Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği tarafından ilçenin Van Gölü sahilinde yapılan Tatvan Aqua Park Su Sporları Kompleksi yanına kurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yaptırılan iskelelerin ilk temel kazıkları çakılıyor ve İnşallah çok kısa bir sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. İskeleler iklim şartlarına dayanıklı demir ayaklı ve demir iskeletten oluşuyor, üzeri ise ahşap olacak. İskele 20 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacak. Ben özellikle bu iskelelerin yapılmasında büyük emeği olan milletvekillerimize, müsteşarımıza ve Adana 5. bölge müdürümüze teşekkür ediyorum. Burada Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği tarafından da sahil düzenlenme çalışması yürütülüyor. Bu kompleks ve iskele çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber tekne turları başlayacak. Çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlar buraya gelerek güzel vakitler geçirebilecek. Biz Van Gölü’ne artık sırtımızı değil, önümüzü dönmüş olduk. Burası teknelerle, yelkenlerle ve diğer su sporları aktiviteleriyle canlanacak. Bu proje ve yapılan çalışmalar turizme katkı sunacak" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, iskelenin temel kazıkları çakıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.