Losev

Tatvan’da 2 aile arasındaki 5 yıllık husumet barışla noktalandı

Videoyu Aç Tatvan’da 2 aile arasındaki 5 yıllık husumet barışla noktalandı
A
a

Tatvan ilçesinde 5 yıl önce aynı aşiret mensubu Dede ve Erensayın aileleri arasında yaşanan husumet barışla noktalandı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Rıdvan Kökel, Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin ve Tatvanlı Kanaat Önderi Sait Şimşek’in arabulucuğu, Bitlis Valiliği ile Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi ve kentin ileri gelenlerinin destekleri ile Siirt’teki Dede ve Tatvan’daki Erensayın aileleri arasındaki 5 yıllık husumet barışla sonuçlandırıldı.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen barış töreni Kuran’ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başladı ve Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani tarafında yapılan dua ile devam etti. Ardından bir araya gelen iki ailenin üyeleri bir birlerinden helallik isteyip, bir birlerine sarıldıktan sonra barış yemini ederek Kur’an-ı Kerim’in altından geçti. Düzenlenen barış töreni ile iki aile arasındaki 5 yıllık husumet barışla neticelenmiş oldu.

Düzenlenen barış töreninde konuşan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın selam ve iyi dilek temennilerini ileterek, sağlanan barışın önemine vurgu yaptı.

Barışın her iki aile için kalıcı olması, diğer husumetli aileler içinde barışa vesile olması temennisinde bulunan Kaymakam Özkan, barışa vesile olanlara teşekkürlerini iletti.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, böyle güzel ve önemli bir sulh için bir arada olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Tatvanlı kanaat önderi Sait Şimşek de, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Rıdvan Kökel ve Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin ile birlikte barışa yönelik arabuluculuk ettiklerini anlatarak, husumetin barışla neticelenmesinin kendilerini son derece memnun ettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen barış töreni okunan dualarla sona erdi.

Barış törenine, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Rıdvan Kökel, Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, Dümilan Aşireti mensubu Dede ve Erensayın ailesi bireyleri, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.