Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’da 15 Temmuz programı düzenlendi

Videoyu Aç Tatvan’da 15 Temmuz programı düzenlendi
A
a

Tatvan ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi tarafından Yaşam Alışveriş Merkezi önünde organize edilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma programı nedeniyle dev ekranda görsel sunum yapılarak, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Program, 15 Temmuz gazilerinden Tatvanlı Bedri Azbay’ın 15 Temmuz konulu konuşması ve İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş’ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani konuşma yaparak, “Toplara, tanklara, silahlara karşı ellerinde Türk Bayrakları, dillerinde tekbirlerle dün Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, bugün de 15 Temmuz hain darbe girişiminde korkusuzca göğsünü siper etmiş ve vatanını savunmuştur. Darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen 251 şehidimizin ve 2196 gazimizin acısı hala tazeliğini korumaktadır. Bu uğurda şahadete ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ve demokrasi nöbetçilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Hain darbe girişimini kınayan ve hain darbe girişimine karşı yazılan destana dikkat çeken Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ise, 15 Temmuz’da şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

Kaymakam Özkan, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Bu programları, hem şehit ve gazilerimizi anmak için, hem bayrağımıza olan sevgimizi pekiştirelim, hem de gençlerimiz ve çocuklarımız bu bayrağı, bu vatanı bizden devir aldıklarında her şeyi bilsin ve ibret alsın. 15 Temmuz’da devletimiz içine sızmış bir avuç hain yüzünden 251 vatan evladımızı şehit verdik ve 2194 gazimiz oldu. Bu kez de döndüler orduya ve polisimize saldırdılar. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi, 15 Temmuz gecesinde de toprağı için, bayrağı için, iradesi için sokağa dökülen bütün milletimizi saygı ve şükranla yad ediyor, bu anlamlı gecede emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Program kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşması dev ekrandan izlettirildi. Ardından, Mevlid-i Şerif okunarak, şehitler için dua edildi. Kahramanlık türküleri ve ilahi sanatçısı Emrah Güneş’in konseriyle devam eden anma programı kapsamında, vatandaşlara nohut ve etli pilav ikramında bulunuldu.

Program, saat 00:13‘de ilçedeki tüm camilerden “Sela” okunmasıyla sona erdi. Programa, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.