DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’da 10 bin kişi iftarda biraraya geldi

Videoyu Aç Tatvan’da 10 bin kişi iftarda biraraya geldi
A
a

Tatvan Belediyesi ile Bitlis Platformu tarafından yapılan organizasyon kapsamında 10 bin kişi, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen iftarda biraraya geldi.

Tatvan sahilindeki İşletme Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğine çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların yanı sıra, 81 ilden sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi.

İftar yemeği programında konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bu programı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.
Van Gölü’nün Tatvan sahilinde 10 bin kişiye iftar vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Aksoy, Bugün güzel Tatvan’da verdiğimiz iftar sadece Tatvan’daki kardeşlerimize verdiğimiz bir iftar değil, 81 ilden buraya teşrif eden çok kıymetli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve başkanlarımız var. Burada Türkiye var, burada hepimiz varız. Biz hepimiz kardeşiz, dostuz. Ramazan’ın bereketi ve rahmeti üzerimize olsun diyoruz, hep beraber Türkiye’yiz diyoruz. Dolayısıyla biz bugün bu kardeşliğin, huzurun, birliğin ve beraberliğin göstergesi olarak bu meydanda bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Diyoruz ki biz biriz, biz kardeşiz, kimse bizim bin yıllık kardeşliğimizi bozamaz ve bozamayacaktır. Biz hep beraberiz, bir aileyiz. Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Zaza’sıyla, Arap’ıyla hepimiz kardeşiz. Hepimiz iman eden insanlarız. Bugün rahmet ayı olan Ramazan iftarını Tatvan’da yapıyoruz. Allah oruçlarımızı kabul etsin, kadir gecemizi kabul etsin, bayramınızı şimdiden kutluyorum dedi.

Bitlis Platformu Başkanı Selim Korkmaz ise, gönül iftar sofrasına 81 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okutuldu ve katılımcılar dua ederek iftar açtı.

İftar programına, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Fazıl Yardım, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar yemeği sonrası yerel ses sanatçısı Muzaffer Gürler tarafından ilahi konseri verdi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.