DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Belediyesi Yol Çalışmaları Sürüyor

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi Yol Çalışmaları Sürüyor
A
a

Tatvan Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan ve tahrip olan bazı sokak yollarını sathi asfalt kaplama çalışması yaparak yeniledi.

Tatvan Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince belirlenen ve programa alınan yollarda yapılan çalışmalarda, ilk olarak toprak olan yollar temizlenerek tesviye ediliyor ve ardından sathi asfalt çalışması yapılarak yeniliyor. Tahrip olan ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı yolların, sathi asfalt kaplama çalışması sonucu toz ve çamurdan kurtarılması ve ulaşımın kolaylaştırılması hedefleniyor.
 
Karşıyaka, Cumhuriyet ve Pınarbaşı Mahallelerinde toplam beş kilometrelik bir güzergahta çalışma yaptıklarını belirten Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, "Bazı mahallelerimizdeki yollar toprak olduğu için toz, çamur ve ulaşım aksaklığı gibi ciddi sıkıntılara yol açıyordu. Sağ olsun Belediye Başkanımız Fettah Aksoy ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün yaptıkları çalışma sonucu Karşıyaka, Cumhuriyet ve Pınarbaşı Mahallesi minibüs güzergahı, yine aynı şekilde bu mahallelerdeki ve Bahçelievler mezra bölgelerindeki tahrip olan bazı sokak yollarını sathi kaplama ile asfaltladık. Bu çalışmalara ek olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni yapılan okulun hemen alt tarafında ve imarda bulunan yolu düzenleyip trafiğe açtık. Ayrıca 3 lisenin bağlantı yollarını da asfaltlayarak hizmete sunduk. Aslında programımızda toplamda 3 kilometrelik bir yol çalışması vardı ama başkanımızın gayreti ve girişimleri sonucu bu çalışmaları 5 kilometreye çıkardık ve bitirdik. Şehir merkezindeki bazı sokak yollarında sıcak asfalt çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.
 
"OKULLARA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ"
 
30 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesi ilçede bulunan bazı okulların bahçelerinde düzenleme yapacaklarının sözünü verdiklerini ve bu sözü yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Menteş, “Belediye başkanımız Fettah Aksoy’un yerel seçimler öncesi bahsettiği ve sözünü verdiği bahçesi toprak olan okullarımıza yönelik çalışmalarımızda devam ediyor. Şu ana kadar Fuar, Cumhuriyet ve Tatvan İlköğretim Okullarının bahçelerine gerekli parke taşı çalışmalarını yaptık. İlk etapta 7 okulun bahçesinin düzenlemesini yapacağız ancak imkanlar dahilinde ilçedeki diğer okullarımıza da bu desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.