DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Belediyesi’nden Temizlik Seferberliği

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi’nden Temizlik Seferberliği
A
a

Tatvan Belediyesi, bahar aylarının gelmesi ile birlikte şehrin genelinde temizlik seferberliği başlattı.

Tatvan Belediyesi’ne bağlı Temizlik, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yol, kaldırım, kanal, kanalet ve kül temizleme çalışmaları yürütülüyor.

‘Mahallelerde Kanallar Temizleniyor’

Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kent genelinde kanal ve kanalet temizlikleri yapılıyor. Belirlenen program dahilinde ekipler cadde ve sokaklarda yağışlar nedeniyle su taşkınlarının önüne geçmek için kanal ve kanaletleri temizliyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalara başlayan ekipler yaz ayı boyunca tüm mahallelerde çalışmalarına devam edecek.

‘Kaldırımlar Temizleniyor’

Son 15 yılın en şiddetli kışını yaşayan Tatvan’da yoğun geçen kış aylarının ardından bahar temizliğine başlayan ekipler kaldırımlarda biriken toprak ve otların temizliğine başladı. Ekipler kanal temizliği ile birlikte kaldırım temizliğini de sürdürüyor.

‘Çimlendirme Çalışmaları Devam Ediyor’

Bahar ayı ile birlikte ekipler park, bahçe ve orta refüjde çim ekme çalışmalarına başladı. Çimlendirme çalışmaları ile birlikte çim sulama sistemlerinde de tadilat çalışmaları başladı. Ağır geçen kış şartlarının ardından çocuk oyun grupları, kamelyalar, bank ve masalarda da onarım çalışmaları başlayacak.

‘Cumhuriyet Caddesi Her Gün Yıkanıyor’

Tatvan Belediyesi Temizlik İlleri ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde her gün düzenli olarak yol yıkama ve süpürme çalışması gerçekleştiriyor. Yeni alınan Çöp Taksi araçları ile kesintisiz bir şekilde temizlik çalışmasının da yapıldığı Cumhuriyet Caddesi’nde ekipler 7/24 esasına göre çalışıyor.

Belediye olarak tüm ekiplerin sahada olduğunu ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sözlerini şu şekilde sürdürdü. ‘Bahar aylarının gelmesi ile birlikte ekiplerimiz kent genelinde temizlik çalışmalarına başladılar. Oluşturduğumuz birkaç farklı ekip ile birlikte  tüm cadde ve sokaklarımızda çalışmalara başladık. Özellikle ülke olarak korona virüsüne karşı yaşadığımız bu zor süreçte temizliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ekiplerimiz kesintisiz bir şekilde çalışmalarına belirlenen planlar dâhilinde devam ediyor. Halkımızdan isteğimiz temizlik konusunda her vatandaşımız üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Unutmayalım ki temizlik kirletmemekle başlar’ dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.