Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan Belediyesi’nden Numarataj Çalışması

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi’nden Numarataj Çalışması
A
a

Tatvan Belediyesi kent genelinde başlattığı numarataj çalışmasını tamamlandı. Uygulama ile kayıt altına alınan tüm yapılar Ulusal Adres Veri Tabanı’na (UAVT) işlendi.

Tatvan Belediyesi tarafından sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için kent genelinde cadde/sokak ve binalarda numarataj çalışması tamamlandı. Yürütülen çalışma sayesinde Tatvan’da ki tüm cadde/sokak ve binalar numaralandırıldı elde edilen veriler Ulusal Adres Veri Tabanı’na işlendi.

Daha önce kayıt altına alınmış olmasına rağmen levhaları olmayan cadde/sokak ve konutlarında levhaları yenilenerek bu adreslere ulaşılamaması sorunu ortadan kaldırıldı. Çalışma kapsamında şu ana kadar 10 bin konut ve 1200 cadde/sokak levhası yenilendi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, “Coğrafi Bilgi Sistemlerinin gereği olan numarataj çalışmalarını günümüz teknolojisine bağlı kalarak kentimizde gerçekleştirdik. Konut ve sokak levhalarının tesis edilmesi ile kentleşme alanında büyük bir adım attık. Çalışmalar neticesinde elde edilen verileri ise Ulusal Adres Veri Tabanı’na (UAVT) işlendi. İlçemizde adres bulamama sorununu ve adres ile ilgili bütün problemleri ortadan kaldırdık. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.