DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Belediyesi'nden Kürtçe Dil Kursu

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi'nden Kürtçe Dil Kursu
A
a

Tatvan Belediyesi’ne bağlı Kültür merkezi bünyesinde açılan Kürtçe dil kursunun kayıtları başladı.

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalara hız kesmeden devam eden Tatvan Belediyesi, Kültür Merkezi bünyesinde Kürtçe dil kursu açtı. Haftada iki gün sürecek olan kursta, öğrencilerin Kürtçe okuma, yazma, dinleme, anlama ve konuşma alanlarında yetkin hale gelmesi hedefleniyor.

Kürtçe’nin yazma alanında aktif ve her alanda kullanılabilir bir hale gelmesi için açılan Kürtçe dil kursunda gramer ve pratiğe dayalı eğitimler verilecek. Alfabe, imla, temel okuma-yazma bilgisi alanlarında eğitim alacak kursiyerler Kürtçe görsel ve işitsel medyayı takip edip içeriğini net bir şekilde anlayabilecek. Ayrıca ciddi bir sözcük kadrosuna sahip olmakla beraber günlük-sosyal dilde de kendisini ifade edebilecek.

Bölge halkının kendi dilini daha iyi ve aktif bir şekilde kullanmasını sağlamak için hükümetin çıkardığı yasalar sayesinde Kürtçe dil kursunu açtıklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, “Kürtçe’nin önündeki engellerin kalkmasıyla beraber her alanda kullanmaya başladık. Eskiden anadilimizi yasak olduğu için sadece kendi aramızda ve gizlice konuşabiliyorduk. Siyasi partiler yasasına göre, miting alanlarında salon toplantılarında bile Kürtçe konuşmamız mümkün değildi. Bugün artık bu yasakları ve engelleri aşmış bir şekilde yaşamımızın ve ülkenin her alanında serbest bir şekilde anadilimizi, Kürtçeyi konuşabiliyor ve yazabiliyoruz. Artık Kürtçe siyasi propaganda yapıyoruz. Mahkemelerde Kürtçe savunma yapabiliyoruz. Yaşadığımız yerlerin yasaklanan Kürtçe isimleri geri verildi. Özel okullarda Kürtçe seçmeli ders oldu. Tabi ki bunlar eskiye nazaran birer kazanımdır. Bu gelişmelerde katkısı olanlara, başta hükümetimiz ve kadrolarına şükranlarımızı sunuyoruz. Bizde Tatvan Belediyesi olarak Kürtçe dilinin öğrenilmesine katkıda bulunmak ve bölge halkının kendi dilini daha iyi tanımasını sağlamak için Kültür Merkezimiz bünyesinde Kürtçe dil kursu açtık." ifadelerini kullandı.

Tatvan Belediyesi tarafından açılan Kürtçe kursunun başvuruları Tatvan Kültür Merkezinde yapılmaktadır.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.