Losev

Tatvan Belediyesi’nden Azad’a Destek

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi’nden Azad’a Destek
A
a

Tatvan Belediyesi, Serabral Parsi (CP) hastası 20 yaşındaki Azad Nurullah Özdemir’in yazdığı ‘Engelsiz Hayatlar’ kitabından 100 adet alarak destek oldu.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, göreve geldiği ilk günden bu yana hassasiyet ile yanaştığı özel vatandaşların yaşama daha iyi adapte olması için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Sürekli olarak rehabilitasyon merkezlerinde ve programlarda özel vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Geylani şu açıklamalarda bulundu. “Azad Nurullah Özdemir ile ilk tanışmamız rehabilitasyon merkezinde oldu. Azad rahatsızlığı nedeniyle ailesinin ve sevenlerinin destekleri ile yaşamını sürdürüyor. Hastalığına rağmen Azad yılmamış hikâyeler, tiyatro oyunları ve şiirler yazmış. İlk şiir kitabını da basmış. Bizde Tatvan Belediyesi olarak Azad’a destek olmak için 100 adet kitap aldık. Azad’ı ve ailesini tebrik ediyorum. Azad’ın yaşamının tüm özel vatandaşlarımıza ve ailelerine örnek olmasını istiyorum” dedi.

Azad’ın babası Mahsun Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Ben öncelikle kısaca Azad’ı tanıtayım sizlere. Azad 2001 yılında İstanbul’da doğdu. Doğum esnasında oksijensiz kaldığı için Serabral Parsi (CP) hastalığına yakalandı. Azad belli bir yaştan sonra yazmaya merak sardı. Kendi kendine klavyede yazmayı öğrendi. Aldığı eğitimlerle yazı yazmaya başladı. Bir gün Azad bana şair olmak istiyorum dedi. Bizde neden olmasın biz senin her zaman arkandayız dedik. Azad’da zamanla yazmaya başladı.

Baya bir azim gösterdi, mücadele verdi. En sonda 80 90 civarı şiiri birikti. Bizde bu şiirleri başkalarının yardımı ile derleyip toparladıktan sonra şiir kitabını çıkardık. ‘Engelsiz Hayatlar’ adlı bir kitap. Ardından kitaplarını internet üzerinden ve Tatvan’daki kitap kırtasiyeler üzerinden satmaya başladık. Çok güzel tepkiler aldık. Kitabı herkesin almasını tavsiye ederim. Okurken keyif alabileceğiniz bir kitap. Son olarak Belediye Başkanımız Mehmet Emin Geylani’ye Azad’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi edip kendisine selamlarımı iletiyorum.” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.