Losev

Tatvan Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve ilçedeki basın mensuplarının katılımıyla, Tatvan Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile projeler hakkında bilgi veren Başkan Geylani, rahva bölgesinin imara açılması, Tatvan’ın turizmden çıkarılması, alt yapı ve üst yapı çalışmaları, sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalar ve projeler ile ilgili detayları anlattı.

Vatandaşların merakla beklediği Rahva bölgesindeki imar sorununun en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarının müjdesini veren Başkan Geylani, sorunun çözülmesiyle birlikte orada arazisi bulunan vatandaşların daha planlı ve kimsenin mağdur edilmeyeceği bir şekilde yapılaşmayı gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Altyapı çalışmalarını 6 mahallede tamamlandığını kaydeden Başkan Geylani, "11 mahallede çalışmalarımız devam ediyor. Üst yapı olarak, 120 bin metrekarenin üzerinde sathi kaplama asfalt çalışmasını yaptık. Mevsimin elverdiği zamana kadar yol çalışmalarımız aralıksız sürecek. Bunun yanında 70 bin metrekareye yakın kilitli parke taşı döşeme çalışması yaptık. Altyapı çalışması biten her sokağımızda da yapmaya devam edeceğiz. Bazı mahallelerimizde özellikle yaz aylarında bahçe sulamalarına bağlı bu sıkıntıları oluşuyordu. Var olan su kaynakları bu nedenle yetersiz kalıyordu. Açtığımız yeni su kaynakları neticesinde bu mahallelerimizin su sıkıntılarını tamamen giderdik. Okullarımızda yol, parke ve çevre düzenlemesi konusunda imkanımız doğrultusunda çalışmalar yürüttük. Geçen yıl çetin geçen kış şartlarından dolayı mahalle aralarındaki yollarda çukurlar oluşmuştu. Bu konuda ekiplerimiz 1.500 farklı noktada onarım çalışması gerçekleştirdi" dedi.

Yaz ayları boyunca sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında her hafta farklı bir etkinlik yaptıklarını hatırlatan Başkan Geylani, şöyle konuştu;

"Her hafta gerçekleştirdiğimiz konserlerin dışında haftanın üç günü çocuklarımıza yönelik Çocuk Şenlikleri düzenledik. Birçok alanda kurslar açtık ve bu kurslarda eğitimler başladı. Özellikle hanım kardeşlerimize bu konuda bir pozitif ayrımcılık yaptık. Kendi ihtiyaçlarını gideremeyen engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik evde bakım hizmetini başlattık. Bu hizmet başladığından beri yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımız bu hizmetten faydalandı. Farkındalık oluşturmak için basket potalı geri dönüşüm kutularını yaparak özellikle çocuklarımızın sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi için okullarımıza ve sahil bandımıza bıraktık. Geri dönüşüm potalarımızın sayısını ilerleyen zamanlarda inşallah arttıracağız.

Kurduğumuz 153 Ak Masa hattımızla vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat, istediği birim ile görüşüp, sorunlarını dile getirebilme kolaylığını sağladık. 153 hattımıza gelen ihbarların tümü kayıt altına alınıyor ve bu kayıtları sürekli kontrol edip eksikleri tespit edip anında müdahale edebiliyoruz. Kültür merkezimizi revize ediyoruz. Artık kurslarımız tek bir noktada değil birkaç noktaya dağılmış şekilde faaliyet gösteriyor. Eski belediye hizmet binamızın bir bölümünü bayanlarımıza yönelik kursların verileceği ve vakit geçirip spor yapabileceği bir alana dönüştürdük. Önümüzdeki yıl içerisinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılacağı yeni bir kültür merkezi projemiz var. Mahalle toplantılarını yapmaya devam ediyoruz. Bu toplantılarımızda mahallelerimizin sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek, yerinde bu problemlere çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Ayrıca her hafta halk günü düzenleyerek vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Belediyenin elektrik ihtiyacı ile ilgili yapacağımız ve kuracağımız güneş panelleriyle kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Çöp konteynerlerinin eksik olduğu ve hasar gördüğü noktalara yaklaşık 250 yeni çöp konteyneri yerleştirdik. Bu konuda ilçemizde olan eksikliği de çözmüş olacağız. Herkesin faydalanabileceği bisiklet yolu projemiz var. Sahil yolu ve ilçe merkezindeki bazı kesimleri kapsayan bir bisiklet yolu oluşturarak bisikletler ile birlikte halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz. İlçemizin tanıtımı konusunda, Van’da gerçekleştirilen Van Turizm Fuarı’nda yer aldık ve İzmir’de düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri’ne katıldık."

Kış mevsiminde karla mücadele konusunda gerekli hazırlıkları yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Geylani, "Yeni araçlar temin ediyoruz ve var olan araçlarımızı da onarıyoruz. Kar küreme araçları ile diğer ekipmanlar dahil, yapılacak olan tüm çalışmalarda kendi taşınmazlarımızla işlerimizi yürüteceğiz. İnşallah eksiksiz bir şekilde kış mevsimini atlatacağız" dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.