Losev

Tatvan Belediyesi Meclis Üyesi: Usulsüzlük ve hukuksuzlukların ortağı olmak istemiyoruz

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi Meclis Üyesi: Usulsüzlük ve hukuksuzlukların ortağı olmak istemiyoruz
A
a

AKP'li Tatvan Belediyesi meclis üyelerinden ikisi partiye verdikleri dilekçeyle "Ak Parti'nin çözüm kabiliyeti sona ermiştir" diyerek istifa ettiklerini duyurdu.

2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Tatvan Belediyesi meclis üyelerine seçilen Cezmi Taşdemir ve Nedim Balkın yaptıkları açıklamayla partiden istifa ettiklerini duyurdular.

"HALKIN SORUNLARINI DEĞİL ŞAHSİ İŞLERİNİ ÖNCELİYOR" 

Belediye başkanının istişare ve ortak akla önem vermediğinin, halkın sorunlarından ziyade kendi şahsi çevresinin işlerini öncelediğinin vurgulandığı açıklamada Ak Parti'nin çözüm kabiliyetinin sona erdiğine dikkat çekildi. 

Yapılan istifa açıklaması şöyle;

"2019 Mahalli idareler seçiminde Tatvan Belediye Başkanlığı Ak Parti Meclis üyesi olarak seçilmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar Tatvan halkının sorunlarının çözümü için mecliste elimizden geldiği kadar katkı sunmaya çalıştık.

Belediye başkanının istişare ve ortak akıla önem vermeyişi, Tatvan halkının sorunlarının çözümünden çok kendi ve çevresinin şahsi işlerini öncelemesi, ortak karar mercii olan meclisteki üyelerin düşünce ve çözümlerini gözönüne almayışı nedeniyle kendileriyle çalışma imkanımız kalmamıştır.

Ayrıca belediyede yapılan usulsüz işlemleri engellemeye çalışmamız, kamunun menfaatini gözetmemiz nedeniyle pasifize edilmemiz için yönetim tarafından her yola başvurulmuştur.

Geldiğimiz süreç içerisinde Ak Partinin sorun çözme kabiliyeti sona ermiştir. Yapılan tüm usulsüzlükleri kendilerine bildirmemize rağmen hiç bir şekilde müdahale edilmemiş tam tersine yapılan usulsüzlüklere göz yumulmuştur. Bu da belediye yönetimini cesaretlendirmiştir.

Yapılan usulsüzlük ve hukuksuzlukların ortağı olmak istemiyoruz. Bugüne kadar belediye içinde buna karşı yapmış olduğumuz mücadeleyi belediye meclis üyesi olarak devem ettireceğiz.

Bu sebeplerle Ak Parti üyeliğinden ve Ak Parti meclis üyeliğinden istifa ediyoruz. Şimdilik bağımsız olarak belediye meclis üyeliğini devam ettireceğiz."

 
Kaynak : https://www.bitlisnews.com.tr/tatvan/akp-li-meclis-uyesi-istifa-etti-ak-parti-nin-cozum-h1429.html

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.