Losev

Tatvan Belediyesi çiçek dikimi çalışmalarına devam ediyor

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi çiçek dikimi çalışmalarına devam ediyor
A
a

Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan park, cadde, kavşak ve refüjlere mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına devam ediyor.

Kenti daha yeşil ve yaşanılabilir bir hale getirmek amacıyla, peyzaj çalışmaları kapsamında, kent merkezinde bulunan cumhuriyet caddesi orta refüjde, parklarda,  kavşaklarda,  sahil yolunda  ve yeni çarşı mevkiinde belediye tarafından mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına devam ediliyor.

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 500 bin adet mevsimlik çiçek dikiminin yapılacağını ifade eden başkan Fettah Aksoy  "Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak,  korumak ve bu güzelliklere katkıda bulunmak amacıyla farklı alanlarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemiz Cumhuriyet caddesinde bulunan orta refüj, kavşaklar,  sahil yolu ve sahil parkı şehrimizin öne çıkan güzide mekanları ve vitrinleridir. Dolayısıyla çalışmalarımız kapsamında şehrimizin görüntüsünü canlandırmak, yeşil dokusunu korumak ve daha rahat bir nefes almasını sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan  noktalarda çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda belirtilen noktalara farklı çiçek türleri kullanmak üzere toplam beş yüz bin adet mevsimlik çiçek dikmeyi planlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Peyzaj çalışmaları kapsamında yer gülü, süs eriği, mavi ladin, limon servi, şimşir, top kadife, begonya bitkileri olmak üzere toplam 7 farklı bitki türü kullanılacak. Ayrıca sahil yolu beyaz dekor taşlar ile süslenecek.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.