Losev

Tatvan Belediyesi, esnaflara ücretsiz maske dağıtmaya başladı

Videoyu Aç Tatvan Belediyesi, esnaflara ücretsiz maske dağıtmaya başladı
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Covid-19 ile mücadele kapsamında açıklanan yeni önlem çalışmalarının ardından Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor merkezi tarafından üretilmeye başlanan maskelerin dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin talimatıyla harekete geçen Belediye ve ilçe halk eğitim merkezi kurs hocaları ve kursiyerleri gönüllü olarak üretimine başlanan 20 bin adet maskenin dağıtımına başladı. İlk etapta belediye personelleri, sağlık personelleri ve kolluk kuvvetlerine dağıtılan maskeler şimdi de esnaflara dağıtılmaya başlandı. Üretimde belli bir sayıya ulaştıktan sonra maskeler sterilizasyon makinasında steril edildikten sonra beşerli paketler halinde vatandaşlara dağıtılıyor. 

Ücretsiz bir şekilde esnaflara dağıtım gerçekleştiren Zabıta ekipleri, esnaflara maske kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Mesleki eğitim merkezinde üretime başlanan maskelerin ilk ürünlerinin çıkarak dağıtımına başlandığını söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sözlerini şu şekilde sürdürdü. ‘Belediye, kaymakamlık, emniyet, jandarma ve sağlık çalışanlarına ilk etap maskelerimizi teslim ettik. Bununla beraber esnaflarımıza da dağıtıma başladık. Üretim yapıldıkça sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımıza da dağıtmaya başlayacağız. Üretimlerimiz devam etmekte ve üretilecek maske sayısını arttırma kararı aldık. İlk etapta 20 bin olan üretim miktarını 50 bin adete çıkardık. Üretilen maskeler çıktıkça ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtımını yapacağız’ dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.