DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Belediye Başkanı Aksoy Öğrencilere konferans verdi

Videoyu Aç Tatvan Belediye Başkanı Aksoy Öğrencilere konferans verdi
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Şehit Mehmet Ali KılıçAnadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerine "Belediyecilik ve Uygulanan Projeler" konulu bir konferans verildi.

Tatvan Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Toplumun şehir kültürüne uyum sağlamaları ve birlikte yaşamanın doğurduğu kaidelere ayak uydurmaları gerektiğini belirten Aksoy, "Ülke nüfusumuzun yüzde 91'i şehirlerde ikamet ettiğine göre insanların şehir bilincine daha çok önem vermesi gerekiyor. Her şeyin bir kuralı olduğu gibi şehirde yaşamanın da belirli kuralları vardır. Şehirli olmak toplumsal normlara ayak uydurmayı gerektirir. Her birey komşu haklarına riayet etmesi gerekir. Yine aynı şekilde her birey temizliğe, gürültü yapıp komşusunu rahatsız etmemeye, araçları yaya kaldırımlarına park etmemesine ve benzeri birçok kaideye önem göstermesi gerekir. Sokak temizliği her ne kadar belediyenin asli görevi dahi olsa, şehrin temiz kalması kirletilmemesinden geçer. Bunun bilincinde olmalıyız. Şu an Türkiye'de günde 3 ve 4 defa çöp toplayan tek belediye Tatvan Belediyesidir. Biz temizliğe çok önem vermekteyiz. Çünkü bizler İslam dinine iman etmiş insanlarız. Dinimiz ne buyurur? Temizliğin imandan geldiğini. Dolayısıyla bizim bir tek Tatvan'ımız var ve biz bu şehri temiz tutacağız dedik ve Türkiye sınırları içerisinde hiçbir belediyenin yapmadığını, göze almadığını biz yaptık. Günde 3-4 defa çöp toplayarak işe başladık ve halen devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Tatvan Belediyesinin 2 yıl içerisinde birçok projeyi hayata geçirdiğine değinen Başkan Aksoy, "Bizler belediyeciliği vatandaşa hizmet ulaştırma odaklı yapıyoruz. İlçemizin en önemli sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı projemizi hazırladık, ihalesini gerçekleştirdik ve yer teslimini gerçekleştirdik. İnşallah seneye ilkbahar sezonunda ilk kazmayı vuracağız. Doğalgaz altyapımız bitmek üzere. Birçok vatandaşımız doğalgaz aboneliğini yapmış durumda ve kullanıyor. Doğalgaz kullanan vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Altyapısı tamamlanan mahalle ve sokak yolları sıfırdan yenilenerek sıcak asfalt veya kilitli parke taşı ile döşenecek. Yeni belediye hizmet binamızın inşaatı bitmek üzere, aynı zamanda fuar alanında yeni yapmış olduğumuz sergi ve kongre merkezimizin de inşaatı devam etmekte. İnşallah bu iki projemizi de seneye temmuz ayında bitirip hizmete açacağız. Gençlerimizin yoğun olarak kullandığı kültür merkezimize kardeş bir projemizi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hayata geçireceğimiz Bilgi Evi Projemizin yer ve mekanını tespit ettik. İnşallah kısa sürede bununda startını vereceğiz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığına devrettiğimiz ilçe merkezindeki büyük bir araziye de büyük bir gençlik merkezi binası inşa edeceğiz. Kurban Bayramı öncesi devam eden hayvan satışlarından dolayı ortaya kötü koku ve hoş olmayan manzaralar çıkıyordu. Esnaflarımız ticaret, vatandaşlarımız ise ibadetlerini yerine getirmek isterken ilçeyi istemeden kirletiyor ve sağlıksız bir durum ortaya çıkıyordu. Dolayısıyla ilçemize güzel büyük bir canlı hayvan pazarı kazandıralım dedik. Belediyemize ait mezbahanenin bulunduğu alanda büyük ve modern bir canlı hayvan pazarı inşa ettik. İnşallah bundan sonraki süreçte hayvan ticareti ile uğraşan esnaflarımız, kasaplarımız ve ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız, bu pazara uğrayıp temiz ve modern bir ortamda işlerini kolay bir şekilde halledebilecektir. Bir diğer husus, sahipsiz sokak hayvanlarıdır. Daha önceki dönemlerde sokak hayvanları belediyeler tarafından acımasızca zehirlenip öldürülüyordu. Ama bu yanlıştan dönüldü. Sonuçta onlarda birer can taşıyorlar ve bunu hak etmiyorlar. Dolayısıyla belediyemiz bünyesinde kurulan ve bölgede sadece Tatvan Belediyesinin sahip olduğu bir hayvan hastanemiz vardı. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde bu hastanemize yine canlı hayvan pazarının bulunduğu alanda büyük bir Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi binası inşa ettik. Güçlü ve modern olan hayvan hastanemiz daha da güçlendi. Bizler projelerimiz ile hizmet kalitemizi arttırdık" diye konuştu.

Tatvan'a seyir terası ve teleferik kazandıracaklarını söyleyen Başkan Aksoy, "Bizler ilçemize bir teleferik ve seyir terası yapacağımızı söylemiştik. 'Yapamazlar, hayal' dediler. Evet, hayaldi ama biz onu inşallah seneye gerçekleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz teleferik projemizi kardeş belediyemiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesine sunduk. Sağ olsunlar projemizi kabul ettiler ve belediye meclisinden olur kararı çıktı. Şu an görselleri hazırlanan ve ön hazırlık çalışmaları tamamlanan projemizin inşaat çalışmalarına yine aynı şekilde seneye ilkbahar aylarında başlayacağız" dedi.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Aksoy, "Bugünlerinizin kıymetini iyi bilin. İyi değerlendirin. Geçen zaman geri gelmiyor ne yazık ki. Bol bol kitap okuyun zihninizi açın. Derslerinize çok iyi çalışın, öğretmenlerinizi, anne ve babanızı üzmeyin. Devletimiz sizlere her türlü imkanı ve teknolojiyi sunuyor. Sizlere düşen görev de başarılı birer öğrenci olmaktır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bugün bizler bu devlete ve topluma hizmet ettiğimiz gibi ilerleyen süreçte de sizler bu devlete ve topluma hizmet edeceksiniz. İleriki hayatınızda hangi mesleği seçerseniz seçin, insanlığa faydalı olacak işler yapın. Sizlere derslerinizde başarılar diliyorum. Sizleri eğiten öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konferans, Başkan Aksoy'un öğrencilerin sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.

Düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Yılmaz, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.