Losev

Tatvan'a Yerleşen Vanlı Depremzedeler Unutulmadı

Videoyu Aç Tatvan'a Yerleşen Vanlı Depremzedeler Unutulmadı
A
a

İMO üyeleri, Van depreminin 3. yılında depremden dolayı Tatvan'a yerleşen aileleri ve öğrencileri ziyaret etti.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) üyeleri, Van'da 23 Ekim 2011 yılında yaşanan depremden dolayı, Tatvan ilçesine yerleşen aileleri ve depremzede öğrencileri unutmadı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ile ilçedeki okulları gezerek depremzede öğrencilerin eğitim durumu hakkında bilgi alan İMO üyeleri, öğrencilere hediye verdi.
 
İMO Bitlis Temsilcisi Cengiz Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanmış depremlerin yıl dönümünde, İMO olarak "deprem ve depremzedeleri unutmadık" sloganıyla resim ve fotoğraf sergisi düzenlediklerini söyledi.
 
Bu uygulamalarla insanları deprem konusunda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
 
"Van depreminin 3. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediğimiz anma programı kapsamında, depremden dolayı yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kalarak Tatvan'a yerleşen aileleri ve öğrencileri ziyaret ettik. Van'dan gelip, Tatvan'daki okullarda eğitimlerine devam eden kardeşlerimiz, evleri ve okulları hasar gördüğü için buradalar. Çalışkan olduklarını ve eğitim durumlarının da iyi olduğunu öğrendik. Okullarda çok sıcak ve güzel bir aile ortamı var. Ayrıca öğrencilere değer verildiğini görmek bizi mutlu etti. Türkiye, deprem kuşağında yer alan bir ülke. Amacımız herkese deprem bilincini ve algısını aşılayabilmek. Herkesin bu konuda sağduyulu olmasını istiyoruz. İnsanlara mezar değil, yaşanılabilecek mekanlar oluşturulmasını diliyoruz."
 
Yüzer ise İMO üyelerinin bu ziyaretleriyle bir nebze de olsa depremin acısını dindirebilmelerinin çok anlamlı olduğunu bildirdi.
 
Depremde evi hasar gören ve Tatvan'a yerleşerek yaşamlarını sürdüren Nebi Güzel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, deprem sonrası Adana'ya gittiklerini ve yaklaşık 3 ay kaldıktan sonra, Tatvan'a yerleştiklerini anlattı.
 
Güzel, "Gelip buraya yerleştik. Şimdi kiralık bir evde oturuyoruz. Serbest iş yapıyorum. 4'ü öğrenci 5 çocuğuma, bir gelecek sağlamaya çalışıyorum" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.