Losev

Tatvan’a yeni bir okul kazandırılacak

Videoyu Aç Tatvan’a yeni bir okul kazandırılacak
A
a

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un girişimleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteğiyle, Bitlis’in Tatvan ilçesine yeni bir okul kazandırılıyor.

İlçeye yeni bir okul kazandırmak için girişimlerde bulundukları belirten Kaymakam Özkan, yapılan girişimler sonucunda ilçenin Hidayet Mahallesi’nde 24 derslik yeni bir okul yapması için 3 bin 159 metrekare bir alan ayırdıklarını söyledi.

Belirlenen bölgede öğrenci sayısının çok olduğu ve ortaokul bulunmadığını kaydeden Kaymakam Özkan, şunları ekledi;

“Hidayet Mahallesi’nde bir anaokulu ve bir de ilkokulumuz var. Burada öğrenci sayısı fazla olduğu için ikili öğretim yapılıyor. Aynı zamanda burada ortaokul yok. İlkokul ve anaokulunun bulunduğu yerde askeri bölge bulunuyor. Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu ve belediye başkanı Fettah Aksoy ile birlikte talepte bulunduk, sağ olsunlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı bu talebimizi değerlendirdi ve okulların bulunduğu bölgede 3 dönüm kadar bir alan yeni bir okul yapılması üzere Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Burada 24 derslik yeni bir ortaokul yapılacak ve böylelikle bu mahallemizdeki ortaokul eksikliği giderilmiş olacak. ”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.