Losev

Tatvan'a bağlı köylerde karla mücadelede traktörler kullanılacak

Videoyu Aç Tatvan'a bağlı köylerde karla mücadelede traktörler kullanılacak
A
a

Tatvan ilçesinde bu yıl karla mücadele çalışmalarında ilk defa kar küreme aparatlı traktörler kullanılacak.

Ağır geçen kış şartlarından dolayı karla mücadelede sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Tatvan Kaymakamlığı, karla mücadele yöntemlerine bir yenisini ekledi.

Bu yıl belirlenen pilot bölgelerdeki grup köy yollarını ulaşıma açmak için Köylere Hizmet Götürme Birliğince satın alınan kar küreme aparatları, iki traktöre monte edildi.

Karla mücadele çalışmalarında olumlu sonuç alındığı takdirde, traktör sayısı artırılacak.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışın yaşanan tipi ve fırtına sebebiyle çok sık kapanan grup köy yollarını açmak için bu yıl karla mücadelede farklı bir uygulamaya gidildiğini söyledi.

İlk etapta Güzeldere ve Kaynarca bölgelerinde kar küreme aparatlı traktörlerin kullanılacağını ifade eden Tatvan Kaymakamı Özkan, şöyle konuştu 

Traktörleri bu bölgelerdeki yaklaşık 15 köy yolunu açmak için kullanacağız. Eğer bu pilot uygulama sonucunda istediğimiz randımanı alırsak, bu yıl traktör sayısını dörde çıkaracağız. Önümüzdeki yıl bu sayıyı ihtiyaca cevap verecek seviyeye ulaştırmayı planlıyoruz. Bu uygulamamız sayesinde köy yollarımız en zor kış şartlarında bile 7/24 açık olacak. Bu sayede köylerdeki kardeşlerimiz kış şartlarından en az seviyede etkilenecek. Bu vesileyle şimdiden karla mücadelede görev alacak tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.