DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’a bağlı köylerde hane ziyaretleri yapılıyor

Videoyu Aç Tatvan’a bağlı köylerde hane ziyaretleri yapılıyor
A
a

Tatvan'a bağlı köylerde ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından hane ziyaretleri yapılıyor.

SYDV personellerince  ilçe merkezinde sık sık yapılan hane ziyaretlerinin yanında, köylerde de hane ziyaretleri yapılmaya devam ediliyor. SYDV Müdürü Mesut Karaman’ın da sık sık katıldığı hane ziyaretlerinde SYDV personellerince ihtiyaç sahiplerinin evleri ziyaret edilerek, hem hane incelemeleri yapılıyor, hem de ihtiyaçlar yerinde tespit ediliyor. Çalışma kapsamında ilçeye  bağlı tüm köylerde hane ziyaretleri gerçekleştirilecek. Hane ziyaretlerinde hanenin durumuyla ilgili bilgiler alınırken, hanenin durumu ve ihtiyaçları yerinde tespit edilip, kayıt altına alınıyor. Başlatılan çalışma ile vakıf tarafından yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların en sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının da yerinde belirlenmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, SYDV tarafından yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi aileler varsa bunların belirlenmesi amacıyla çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Çalışmalar kapsamında ilçe merkezindeki hane incelemelerinin tamamlanıp köylerdeki alan taramasına geçildiğini ifade eden Kaymakam Özkan, “Hane ziyaretlerinde genel olarak ailenin durumunun yardım almaya müsait olup olmadığı yerinde yapılan incelemelerle tespit ediliyor. Bu çalışma ile aynı zamanda beyan edilen bilgilerinde doğruluğu teyit edilmiş oluyor. Hane ziyaretlerinde tespit edilen olumsuz bir durum varsa duruma göre gerekli yönlendirmelerde yapılıyor. Hane durumu çok zayıfsa gerekli yardımlar sağlanıyor. Hanede yetim yada öksüz varsa ise başvuruları alınıp öksüz yada yetim maaşı bağlanıyor. Yani herhangi bir durumdan dolayı durumu yardım ya da maaş almaya müsaitse bu çalışma sayesinde bunlar tespit edilip gerekli işlemler başlatılıyor. Bizim buradaki tek amacımız SYDV aracılığıyla yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların en adaletli şekilde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını sağlamaktır. Bu anlamda başlatılan bu çalışmanın hedeflenen sonuçları vereceğine inanıyorum. Bu anlamda SYDV personellerimize de kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.