DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan, TEOG başarı ortalamasında 3 puanlık artış sağladı

Videoyu Aç Tatvan, TEOG başarı ortalamasında 3 puanlık artış sağladı
A
a

Tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında başarılı bir profil çizen Bitlis’in Tatvan ilçesi, açıklanan birinci TEOG sonucuna göre geçen yıl 52.22 olan TEOG başarı ortalamasını bu yıl 3 puan arttırarak 55.12’ye çıkardı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan öncülüğünde ilçede eğitime yönelik yapılan yatırım ve girişimler bir bir meyvesini vermeye başladı.
İlçedeki öğrencilerin durumlarını takip etmek ve eğitimdeki başarılarını arttırmak amacıyla bu yıl Tatvan Kaymakamlığı öncülüğünde TEOG İzleme Komisyonunun kurulması ve öğrencilerin gayreti başarıyı da beraberinde getirdi. Tatvan, açıklanan birinci TEOG sonucuna göre geçen yıl 52.22 olan TEOG başarı ortalamasını bu yıl 3 puan arttırarak 55.12’ye çıkarmış oldu. Ayrıca, birinci TEOG’da 251 öğrenci sınavda çıkan 120 sorudan 100’ün üzerinde net yaparak büyük bir başarı elde etmiş oldu.
 
TEOG’da artan başarı oranının önemine vurgu yapan Tatvan Kaymakamı  Murat Erkan, başarının ekip çalışmasıyla elde edildiğine dikkat çekerek, ilçemizin tüm alanlarda olduğu gibi eğitimdeki başarı çıtasını da her geçen gün yükselttiğini söyledi.
 
TEOG sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Murat Erkan, “Geçen yıl yapılan birinci TEOG sınavına 26 okulumuzdan bin 934 öğrencimiz sınava girmiş ve 52.22 TEOG başarı puanı elde edilmişti. Bizde bu yıl mevcut başarıyı daha da arttırtmak amacıyla işi dönem başından sıkı tutarak, ilçemizdeki öğrencilerin durumlarını takip etmek ve eğitimdeki başarılarını arttırmak amacıyla kaymakamlığımız öncülüğünde TEOG İzleme Komisyonu kurduk. Bu komisyonda görev alan farklı branştaki eğitimcilerimiz koordineli bir şekilde çalışarak bir yandan öğrencilerimizin durumunu takip etti, diğer yandan ise öğrencilerin daha başarılı olabilmeleri için çalışma yürüttü. Bunun yanında bizde öğrencilerimize gerekli tüm kaynak ve dokümanları ücretsiz olarak sağlayarak öğrencilerin kaynak noktasındaki sıkıntılarının önüne geçtik. Genel olarak güzel, başarılı ve disiplinli bir çalışmanın sonucu olarak da mevcut başarımızı arttırmış olduk. Öyle ki açıklanan birinci TEOG sonucuna göre geçen yıl 52.22 olan TEOG başarı ortalamamızı bu yıl 30 okulumuzdan bin 681 öğrencimizin katılımıyla 3 puan arttırarak 55.12’ye çıkardık. Genel olarak geçen yıla oranla TEOG başarımızda 3 puanlık bir artış var. İnşallah bu artış ikinci dönemde de devam edecektir. Bu anlamda TEOG İzleme Komisyonumuz ikinci dönemde de çalışmalarını aralıksız devam ettirecek. Bizde yine öğrencilerimize gerek kaynak ve gerekse doküman anlamında gereken tüm desteği sunmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile öncelikle başarının mimarı öğrencilerimizi tebrik ediyor, ayrıca başarıya katkı sunan öğretmen, okul idarecileri ve bütün milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum.”Diye konuştu.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ise, birinci TEOG’da 251 öğrencinin sınavda çıkan 120 sorudan 100’ün üzerinde net bıraktığını ifade ederek, “Bu öğrencilerimizden 5’i 120 sorunun 119’unu, 3 öğrencimiz 118’ini, 5 öğrencimiz 117’sini, 6 öğrencimiz 116’sını ve 12 öğrencimiz de 115’ni doğru olarak cevaplandırdı. Genel olarak ise 251 öğrencimiz sınavda çıkan 120 sorudan 100’ün üzerinde net yaparak büyük bir başarıya imza attı. Elde edilen bu başarı ile ilçemiz bir kez daha ilimizin başarısına öncülük etmiştir. Ayrıca geçen eğitim – öğretim yılında 76 öğrencimiz Fen Lisesini kazanmıştı. Açıklanan birinci TEOG sonucuna göre bu eğitim – öğretim yılında bu başarının üzerine çıkılarak 100’ün üzerinde öğrencinin yerleşeceği ön görülmektedir.  Bu vesile ile öncelikle Kaymakamımız Sayın Murat Erkan’a desteklerinden dolayı teşekkürü borç bilir, kendisine minnetlerimizi sunarız. Ayrıca, bu başarıda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı kutlar, bize bu sevinci yaşatan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.