DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatso'nun Kosgeb Girişimcilik kursları başladı

Videoyu Aç Tatso'nun Kosgeb Girişimcilik kursları başladı
A
a

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TATSO) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli açtığı, 120 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Kursu başladı.

TATSO'nun KOSGEB destekli olarak başlattığı ve 598 kişinin başvurması nedeniyle, kura çekimi yapılarak 120 asil, 120 yedek listenin oluşturulmasının ardından, 30'ar kişilik 4 gurup halinde başlatılacak olan "Uygulamalı Girişimcilik Kursu"nun birinci gurubu kursa başladı.

TATSO'nun Konferans Salonu'nda verilen kurslar hakkında gazetecileri bilgilendiren TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Yeltekin, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere verilecek olan sertifika sayesinde, kursiyerlerin yapacakları projelerle 50 bin lira hibe, 100 bin lira da geri ödemeli destekler başta olmak üzere birçok desteklemeden faydalanabileceğini söyledi.

Kursu KOSGEB ile anlaşmalı başlattıklarını kaydeden Yeltekin, "Kurslara 598 müracaat yapıldı ve kura çekimiyle 120 asil, 120 yedek listesi oluşturduk. Ücretsiz olarak başlattığımız kurslar KOSGEB eğitimci uzmanlarından Cevat Kaya tarafından verilecek ve 30'ar kişilik 4 gurup halinde tamamlanacak. Her gurup 70 saatte kursunu tamamlamış olacak. İlk kurs 15 Şubat'ta başladı ve 23 Şubat'ta bitecek. İkinci gurup 24 Şubat ile 3 mart, üçüncü gurup 23 mart ile 31 mart, dördüncü gurup 9 nisan ile 17 nisan tarihleri arasında olacak. Kursu başarıyla tamamlayan girişimci adayları kurs sonrası girişimcilik belgesi almaya hak kazanacak" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.