Losev

TATSO, Bitlis KOSGEB’e bir türlü atanamayan müdür için isyan etti!

Videoyu Aç TATSO, Bitlis KOSGEB’e bir türlü atanamayan müdür için isyan etti!
A
a

Tatvan’daki esnafın KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri ve sonrasında verdiği hibe desteği almasında büyük sıkıntı yaşadığını belirten Tatvan Sanayi ve Ticaret Odası (TATSO) yazılı bir açıklama yaptı.

Bir ülkenin ekonomik gelişmişlik seviyesine ulaşmasında girişimci sayısının artmasının çok büyük bir önemi olduğu belirtilen açıklamada; hükümetin de son dönemde girişimci sayısını arttırmak için özellikle KOSGEB aracılığı ile verdiği “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri ve sonrasında verdiği hibe destekle girişimci sayısını arttırmayı hedeflemektedir denildi.
 
TATSO’dan yapılan Basına ve Kamuoyuna başlıklı yazı şu şekildedir:

“Bir ülkenin ekonomik gelişmişlik seviyesine ulaşmasında girişimci sayısının artmasının çok büyük bir önemi vardır.  Hükümette son dönemde girişimci sayısını arttırmak için özellikle KOSGEB aracılığı ile verdiği Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri ve sonrasında verdiği hibe destekle girişimci sayısını arttırmayı hedeflemektedir.

Maalesef Bitlis ilimiz son dönemde açıklanan KOSGEB tarafından verilecek olan Yeni Girişimci desteklerinden şu anda yararlanamıyor. Su ana Kadar teşkilat yapısı tamamlanamayan Bitlis KOSGEB İl Müdürlüğüne iki kez Müdür ataması yapılarak tekrar Müdürü geri alınmıştır. KOSGEB Bitlis İl Müdürlüğüne atanan uzmanlardan biri geri alınmış, diğeri ise rahatsızlığı nedeni ile rapor aldığından göreve başlayamamıştır.

Girişimcilik eğitimi alarak sertifikasını almış ve işini kurmak isteyen birçok kişi bu desteklerden yararlanmak için başvuracağı bir merci bulamamaktadır. Şu ana kadar Van KOSGEB İl Müdürlüğü Bitlis ilimize hizmet vermekte idi. Fakat yılbaşından sonra her ilin kendi yapılanmasını tamamlayarak bu hizmeti vermesi gerekiyor.  

Odamıza gerek desteklerden yararlanılması gerek girişimcilik eğitimleri konusunda yoğun başvurular olmakta, vatandaş mağduriyetini dile getirmektedir. Yetkililerin konuya ilişkin gereken hassasiyeti göstermelerini ve biran önce Bitlis halkının KOSGEB hizmetlerine erişimini sağlayacak personel düzenlemesini gerçekleştirmelerini Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bekliyoruz.
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak 01/01/2016 tarihinden sonra ihtiyacı karşılayacak sayıda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kurslarını KOSGEB ile anlaşarak açacağımızı bildirmek istiyoruz.

Ayrıca bugüne kadar Bitlis ilimize Müdürlük olmadığı için hizmet veren Van KOSGEB İl Müdürlüğüne İl Müdürü Bilal Emre Yörük şahsında teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Kaynak : Bitlis Bülteni13

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.