DEM Bitlis Belediye
Losev

Tarihi Bitlis Belediye binası yeniden hizmet vermeye başladı

Videoyu Aç Tarihi Bitlis Belediye binası yeniden hizmet vermeye başladı
A
a

Bitlis'te 120 yıl önce inşa edilerek Bitlis Belediye Başkanlığı olarak kullanılan tarihi bina, dokusuna uygun restore edilmesinin ardından yeniden hizmet vermeye başladı.

Bitlis Belediyesi, altyapı, üstyapı ve sosyal belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla da çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte bulunan ve tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilen binaya tahsilat ve zabıta birimleri taşındı aynı zamanda bu binada başkanlık makamı ve toplantı odaları oluşturuldu.

Vatandaşlara hizmet verecek tarihi binada incelemelerde bulunan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye binasının geçmişte çok önemli hizmetler verdiğini anımsattı.

"Kadim kent tarihi kimliğine kavuşuyor" sloganı kapsamında başlatılan Kentsel Dönüşüm projesinin bir parçası olarak bu binayı vatandaşın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Binamız yaklaşık 120 yıllık geçmişiyle ilimizde çok önemli bir yer bırakmış. Yıllarca halka hizmet vermiş. Bu tarihi binamızın maalesef restorasyonu yapılmış ve atıl bir durumdaydı. Bu tarihi sokak ve meydanda hem belediyemizin hizmetlerini daha yakın yerde sunmak hem de vatandaşla iç içe olma adına binayı tekrar belediyenin hizmet binası olarak kullanmaya başladık. Vatandaşın en fazla ihtiyaç duyduğu su tahsilat ile zabıta birimlerini buraya yerleştirdik. En önemlisi de sürekli vatandaşımızla iç içe olmak içinde başkanlık makamı ve vatandaşla toplantı odaları yaptık. Bitlis'in kadim geçmiş ve tarihine yakıştığını düşünüyoruz. Tarihi eserler insan nefesi ile ayakta kalıyor. Bu eserler restore edilip kapısına kilit vurulursa tekrar eski haline döner. Bu binaları hayatta ve diri tutan insan nefesidir. Onun için burayı insan nefesi ile ayakta tutacağız. Hizmette dönüştürdük."

Kent merkezinde başta tarihi restorasyonlar olmak üzere Sokak Sağlıklaştırması projesi kapsamında da 315 dükkan ve ofisin dış cephesini giydirmesini yaparak tabelalarını yenilediklerini belirten Ustaoğlu, bu sokakların altyapılarını da yenilediklerini kaydetti.

Çalışma yaptıkları sokaklara bir ruh verdiklerini dile getiren Ustaoğlu, "Bu kapsamda Ulu Cami Meydanı'nda başlattığımız sokak sağlıklaştırma çalışmaları bitme noktasına geldi. Buğdaycılar ve Büryancılar bölgesininde aynı çalışmaları yapacağız. Birkaç hafta içinde ihale süreci tamamlanacak." dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.