DEM Bitlis Belediye
Losev

Taksiciler Araçlarına Siyah Kurdale Bağladı

Videoyu Aç Taksiciler Araçlarına Siyah Kurdale Bağladı
A
a

Bitlis’teki taksici esnafı, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından dolayı araçlarına siyah kurdele bağladılar.

Bitlis'teki ticari taksi sürücüleri, maden faciasında hayatını kaybedenler için araçlarına siyah kurdele bağlarken, kentteki Plus Telekom Şirketi de çalışmalarına ara verdi. Ülkede 3 günlük yas ilan edilmesinden dolayı camilerde sala okunurken, Bitlis'teki resmi kurumlar ise bayrakları yarıya indirdi. Aracına siyah kurdele bağlayan ticari taksi sürücülerinden Serdar Sözen, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan trafo patlamasında hayatını kaybeden maden işçilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabır dilediğinde bulundu. Sözen, "Bu nedenle araçlarımıza siyah kurdele takarak acılarını ve yaslarını paylaşıyoruz" dedi.

Sürücülerden Sezgin Kuşoğlu ise, yaşanan bu faciadan dolayı Türkiye'nin yasta olduğunu belirterek, "Türkiye'nin başı sağ olsun. Madende çok sayıda işçi hayatını kaybetti. Ülkede yas olduğu için bizde böyle bir karar aldık" diye konuştu.

Plus Telekom Sorumlusu Yavuz İbiş de, Soma'da dün yaşanan maden faciasından derin üzüntü duyduklarını belirtti. Faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen İbiş, "Allah'tan, ülkemizde yaşanan bu acıların son bulmasını diliyoruz. Ülkede 3 günlük yas ilan edilmesinden dolayı, bizde şirketimizde çalışmalarımıza ara verdik. Soma'da yaşanan acıları bizde paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.