Losev

Tablet deyip geçmeyin hırsızlık çetesi çökertildi

Videoyu Aç Tablet deyip geçmeyin hırsızlık çetesi çökertildi
A
a

Akıllı telefonlar ve tabletlerde bulunan takip yazılımları birçok kişi tarafından eleştirilirken, hırsızlık olaylarında işleri oldukça kolaylaştırıyor.

Akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazlarda bulunan takip yazılımları sürekli GPS ile iletişimde olduğu için, kullanıcıların aklında kötü niyetli kişiler tarafından takip ediliyor muyuz? sorusuna neden olarak büyük oranda eleştiriliyor.
Ancak, herhangi bir hırsızlık olayında verilere erişilmesini engellemek ve cihazın nerede olduğunu bulmak için hayat kurtarıcı olan bu takip özelliği, Tayland'da bir hırsızlık çetesinin yakalanmasını sağladı.
 
Çalınan iPad Mini'yi takibe aldılar!
 
Cumartesi günü Tayland'da bir şahısın sokakta yürürken kullandığı iPad Mini, motorsikletli hırsızlar tarafından çalındı. Şikayette bulunmak için polise giden şahıs, tabletinde ' iPad'imi Bul ' özelliğinin aktif olduğunu belirterek polislere şahısların konumunu öğrenme şansı olduğunu belirtti.
Çalınan iPad'i takibe alarak hırsızların konumuna ulaşan polis yaptığı baskında çeteyi çökertirken onlarca elektronik eşyanın yanı sıra, yüksek miktarda nakit para ele geçirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.