DEM Bitlis Belediye
Losev

Suudi Arabistan'dan İran'a yanıt: İdamlar devam edecek

Videoyu Aç Suudi Arabistan'dan İran'a yanıt: İdamlar devam edecek
A
a

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü General Mansur El-Turki,bugün gerçekleşen idamların son olmayacağını mahkemede devam eden davaların idam kararı ile sonuçlanması halinde infazların gerçekleştirileceğini söyledi.

Suudi Arabistanİçişleri Bakanlığı sözcüsü General Mansur El-Turki ve  Adalet Bakanlığı sözcüsü Şeyh Mansur el-Gifari  47 kişinin idam edilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. İnfazının 12 bölgede gerçekleştiğini belirten El-Turki, infazın gerçekleştirildiği sırada yetkililerin yanı sıra bir doktorun hazır bulunduğunu, her mahkûmun infazının diğerlerinden ayrı olarak yapıldığını söyledi.

Adalet Bakanlığı sözcüsü Mansur el-Gifari ise açıklamasında idamla yargılanan her mahkûmun kendini savunması için fırsat verildiğini, avukat tutmaya gücü yetmeler için ise Adalet Bakanlığı'nın avukat tahsis ettiğini belirtti. El-Gifari, idamların infazı kararlara yapılan itirazlar ve bütün mahkemelerden alınan onaylardan sonra gerçekleştiğini ifade etti

'İDAMLAR DEVAM EDECEK'

El-Türki bir soru üzerine, bugün gerçekleşen idamların son olmayacağını mahkemede devam eden davaların idam kararı ile sonuçlanması halinde infazların gerçekleştirileceğini söyledi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, “İnfazlar hapishanelerin içinde oldu. İnfazların gerçekleştirildiğine yönelik fotoğraf veya görüntü yok. İnfazın yapıldığı sırada çekim yapılması doğru değil. İnfaz bazı bölgelerde kılıçla bazı bölgelerde ise kurşunla oldu. Her iki yöntem Suudi Arabistan’da uygulanır. Dört bölgede infazlar kurşunla geri kalan bölgelerde kılıçla gerçekleşti” cevabını verdi. Birilerini yargılarken hangi örgüte (IŞİD, El-Kaide) mensup olduğuna değil kanun hükümlerine baktıklarını belirten sözcü, kişiyi işlediği suça göre yargıladıklarını ekledi.

Suudi vatandaşı olmayanların idam edilmeden önce ülkelerine haber verdiniz mi? Sorusuna  El-Türki, “Tabi elçilikler bu tür davaları vatandaşlarının yargılandıkları davaları takip ediyor. Mahkeme sürecinin bütün aşamalarını izliyor. Kişi tutuklanıp suçları hakkında yargılanmaya başlandığı zaman haber veriliyor”  yanıtını verdi.

'SUUDİ ARABİSTAN HÜKÜMLERİ UYGULARKEN KİMSEYE SORMAZ'

İran'ın Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in idamına sert tepki verdiğinin hatırlatılması üzerine El-Türki, “Suudi Arabistan hükümleri uygularken kimseye sormaz. Kraliyet makamından onaylanan tüm hükümler için bir an bile tereddüt etmeden uygularız. Bu tür sorumsuz açıklamalar için konuyu Dışişleri Bakanlığı'na bırakıyorum” dedi.

İran Meclisi Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burcaradi " Bunun bedelini ağır öderler" açıklamasında bulunmuştu. İdam edilenlerin yüzde kaçı Şii, yüzde kaçı Sünni sorusuna ise Adalet Bakanlığı sözcüsü, “Gerçekten bunu bilmiyorum. Mahkeme verilerinde suçlunun mezhebine yönelik araştırma yok. Adaletin önünde buna bakılmaz. Suçlunun Şii mi ?, Sünni mi ? hangi taifeden olduğuna bakılmaz” cevabını verdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.