DEM Bitlis Belediye
Losev

Sur’daki ırkçı kliple ilgili bir polis açığa alındı

Videoyu Aç Sur’daki ırkçı kliple ilgili bir polis açığa alındı
A
a

Yasaklı Sur’da çekilen ve ırkçı ifadelerin yer aldığı kliple ilgili bir polis açığa alındı.

Diyarbakır’ın yasaklı Sur ilçesinde çekilen ırkçı kliple ilgili bir polis memurunun açığa alındığı açıklandı.
 
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, klip çekimi için yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmadığı hatırlatıldı ve “İnceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır” ifadesi kullanıldı.
 
Açığa alınan kişinin kimliği açıklanmazken daha önce İçişleri Bakanlığı klipte görünen kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu açıklamıştı.
 
Irkçı klip
 
Yasağın sürdüğü Sur’da ırkçı sözlerin de yer aldığı “Yalnızım Atam” başlıklı bir şarkı için çekilmiş klip YouTube üzerinden yayınlandı.
 
Klip, yıkık bir odada, bir telsizden gelen, “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsu ile başlıyor ve bu sözlerin ardından Sur sokaklarına çıkan yüzü maskeli bir rapçinin görüntüleriyle sürüyor.
 
Söz konusu şarkıda, “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!” gibi ırkçı ifadeler yer alıyor.
 
Surp Giragos Kilisesi’nin de bulunduğu girişe kapalı mahallelerde çekilen klip, söz konusu bölgenin ne halde olduğu konusunda da fikir veriyor.
 
Klipte, sokağa çıkma yasağının devam etmesine rağmen insansız hava aracı ve profesyonel ekipmanlar kullanılması dikkat çekiyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.