Losev

Süphanoğlu: Ön Elemede Elenecek!

Videoyu Aç Süphanoğlu: Ön Elemede Elenecek!
A
a

Bitlis İl Genel Meclis Başkanlığı görevindeyken Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Adnan Süphanoğlu’nun AKP’den milletvekili aday adaylığı, genel merkezin yayınlamış olduğu genelgenin ardından adaylık şansını sıfıra indirdi.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun (MKYK) yayınlamış olduğu genelge, genel seçimlerde aday adayı olacak  belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunanlara adaylık kapısını kapattı.

AKP Genel Merkezi’nin son genelgesi, meclis üyeliği koltuklarını bırakarak milletvekili aday adayı olanların umutlarını söndürdü. Genel Merkez, bu kişilerin temayül yoklamasına alınmadan eleneceğini açıkladı. Bu durumda Bitlis’ten aday adaylığını açıklayan ve seçim çalışmalarına başlayan Süphanoğlu milletvekili adayı olamayacak.

-SÜPHANOĞLU, ÖN ELEMEDE ELENECEK-

Genelge ile en büyük şoku meclis üyeliğini bırakarak aday adayı olanlar yaşadı. Genel Merkez, partinin aldığı ilke kararını hatırlatarak, bu durumdaki aday adaylarının elendiğini şu sözlerle duyurdu:

“15 Eylül 2014 tarihinde başlayan kongreler sürecinde seçilen il ve ilçe yöneticilerimizin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart 2014 yerel seçiminde seçilmiş belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunan partimiz mensuplarının aday gösterilmemesi yönünde MKYK ve MYK’nın kararı bulunmaktadır. Bu konudaki kararımız daha önce de Parti Sözcümüz tarafından açıklanmış ve ilan edilmiştir. Bu görevlerdeki parti mensuplarımızdan ilan ettiğimiz karara rağmen adaylık başvurusu yapanlar ön elemede elenecek, temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyeceklerdir.”

Bu genelgeye göre Bitlis’te Adnan Süphanoğlu aday adayı iken elenmiş olacak. Genel merkezin bu genelgesine rağmen Süphanoğlu, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.