Losev

STK'lardan Gazze Saldırılarına Kınama

Videoyu Aç STK'lardan Gazze Saldırılarına Kınama
A
a

Adilcevaz ilçesindeki Eğitim Bir-Sen İlçe Teşkilatı ve Adilcevaz Eğitim ve Kültür Derneği, İsrail'in Filistin'in Gazze şehrine yaptığı saldırıları kınadı.

İsrail'in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini dile getiren Eğitim Bir-Sen Adilcevaz İlçe Başkanı Hakan Baloğlu, "Terör devleti İsrail, Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistin üyelerini hukuksuz bir şekilde tutukluyor. 10 gündür binlerce askerle karadan, havadan ve denizden sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, sahilde top oynayan sabileri vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Ramazan ayında tüm insani değerleri İsrail bir kez daha ayaklar altına alarak dünyayı da kendisine sapanla taş atanlara karşı 'kendimi savunuyorum' yalanı ile uyutarak, katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır. Katil İsrail'i tüm üyelerimiz adına kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Uluslar arası camianın saldırılara tepkisiz kalmasını da eleştiren Baloğlu; "Gazze ateş altındayken, uluslararası camianın ve İslam coğrafyasının tepkisiz kalması, her yönüyle utanç vericidir. Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca; sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Saldırıları bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayanlarda sorumludur. Hal böyleyken, sonsuz rahmet ve merhamet sahibi Allah'ın (c.c) Ebabillerini yetiştirerek El-Kahhar ismiyle tüm İslam düşmanlarını kahretmesi için dualarımızı esirgemeyeceğiz. Son olarak ilçe teşkilatı olarak her yıl Ramazan ayında üyelerimize düzenlediğimiz iftar yemeğini iptal ederek ayırdığımız bütçemizi Gazze'deki mazlum Müslüman kardeşlerimize göndereceğiz. Bu konuda tüm üyelerimizden aynı hassasiyeti bekliyoruz" dedi.

Adilcevaz Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise; "Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında Müslüman oldukları için İsrail tarafından zulme ve saldırılara uğrayan mazlum ve masum Filistinli kardeşlerimizin en azından dualarımızla yanlarında olduğumuzu bildiririz. Aziz milletimizin hemen yanı başımızda cereyan eden hadiselerden dolayı insani ve İslami şuur ve gayretin en gerekli olduğu dönemde dahilimize sokulan fitnenin, kurulan tuzağın ve aldanmışlığın birlik ve beraberliğimize zarar vermeden defini, feraset, basiret ve istikamet üzere el ve gönül birliğini Rabbimizden niyaz ediyoruz" denildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.