DEM Bitlis Belediye
Losev

Sözcü Yazarı: Yeni Başbakan Berat Albayrak

Videoyu Aç Sözcü Yazarı: Yeni Başbakan Berat Albayrak
A
a

Sözcü yazarı Can Ataklı, Binali Yıldırım'ın başbakanlık görevinden ayrılacağını yerine Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın geleceğini iddia etti.

Sözcü yazarı Can Ataklı, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ın "Erdoğan'ın sık sık 'Keşke Binali Yıldırım'ı Başbakan yapmasaydım' dediği Saray kulislerinde açıktan konuşuluyor. Zaten, uzun süredir damat Berat Albayrak'ın Binali Yıldırım'ı 'hiç takmadığı', 'partide ve Bakanlar Kurulu'nda gerçek söz sahibinin Berat Albayrak olduğu' konuşuluyor" iddiasını hatırlatarak Binali Yıldırım'ın görevinden azledileceğini ve yeni başbakanın Berat Albayrak olacağını öne sürdü.

Ataklı'nın yazısında bir bölüm şöyle: Peki, Binali Yıldırım'ın da son kullanma tarihi geldiyse ve değiştirilecekse yerine getirilecek kişi kim?

'İLK GÜNDEN BERİ ERDOĞAN'IN AKLINDA DAMAT BEY VARDI'

Kaynağım "Aslına bakarsan" dedi "Daha ilk günden itibaren Erdoğan'ın gönlünde damat bey vardı. Ancak o koşullarda (damadını başbakan yaptı) denmesin diye Binali Yıldırım'ı tercih etti" diye sürdürdü.

Erdoğan son günlerde çok yakın çevresine "Başından hata ettim, ilk düşündüğümü yapacaktım" diyormuş. Berat Albayrak'a gelince; zaten başbakan gibi çalıştığı söyleniyor. Bakanlar ondan habersiz hiçbir adım atamıyormuş. Berat Albayrak'tan onay almayan hiçbir bakan saraya çıkamıyormuş, hazırladıkları projeler, alacakları kararlar hatta bakanlık içinde yayınlayacakları genelgeler, yönetmelikler bile önce Berat Albayrak'ın onayına sunuluyormuş. Berat Albayrak da bunları saraya danıştıktan sonra ilgili bakanları sonucu bildiriyormuş. Daha önceki bir yazımda belirtmiştim. Saray'da Erdoğan'ın yanına rahat girebilen sadece 4 kişi var. Bunlardan biri Berat Albayrak. Özellikle 15 Temmuz dinci faşist kalkışmasından sonra çevresine olan güveni iyice azalan Erdoğan çok az kişiyle birebir görüşme yapıyor. Yanına üstü defalarca aranmadan kimse giremiyor. 'AKP İÇİNDEKİ HUZURSUZLUK SAKLANAMAYACAK ÖLÇÜDE' 'Kulağı delik' kaynağımın aktardığına göre AKP içindeki huzursuzluk artık saklanamayacak ölçüde. Bir kere Başbakan Yıldırım cinsel taciz suçları ile ilgili yasa tasarısı ile ilgili sarayın medya üzerinden kendisine ayar vermesini hâlâ hazmedememiş. Hükümet üyelerinin bazılarının Suriye topraklarında yürütülen operasyonların asıl amacından sapmasından rahatsız oldukları, Erdoğan'ın "Biz Suriye'ye Esad rejimini devirmek için girdik" demesinin Türkiye'nin başına iş açacağına, AB ile ilişkilerdeki aşırı sertleşmenin ciddi sıkıntılar yaratacağına inandıkları ve aralarında artık bunu yüksek sesle konuştukları da söyleniyor. Bu arada son bomba; Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın özel sektörle bazı ilişkilerini mercek altına aldığı ileri sürülüyor. 'Kulağı delik' kaynağım "Rahmetli Kemal Unakıtan'ı hatırla" dedi bana. "Neyi hatırlayayım" diye sorunca güldü; "Rahmetli bir anda silinip gitmişti. Onun da özel sektörle ilişkilerinin rahatsızlık yarattığı söylenmişti. Erdoğan kendisinden habersiz iş çevirenleri hiç sevmez, bütün Ankara ve AKP'liler bunu bilir" dedi ve "Beni daha fazla zorlama gerisini nasıl anlarsan anla" diye ekledi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.