Losev

Solaryum Cilt Kanserine Yakalanma Riskini Artırıyor

A
a

Eskişehir Devlet Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalık Uzmanı Dr. Eda Kibar Çamurlu, solaryuma girerek bronzlaşmanın, cilt kanserine yakalanma riskini artırdığını söyledi.
Uzm. Dr. Çamurlu, kişilerin yaz aylarında güneşe maruz kalarak bronzlaşmasına alternatif olarak daha kısa sürede bronzlaşmayı sağlayan solaryum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dermatoloji hekimleri olarak kişilere bronzlaşmayı önermediklerini ifade eden Uzm. Dr. Eda Kibar Çamurlu, bir zamanlar moda olan solaryumun zararlı etkilerinin ortaya çıkması, kişilerin bunu yaşadıkça ve kronik etkilerinin görülmesi ile birlikte uzaklaşıldığını, ancak bazı kişilerin halen vazgeçemediği bir bronzlaşma yöntemi olduğunu belirtti.
Güneş ışığı ile bronzlaşmayı dahi önermediklerini kaydeden Uzm. Dr. Çamurlu, “Solaryumda yanma olmaması için direkt ultraviyole (UV)-A ışını veriliyor. UV-A zaten yaşlanma etkilerini artıran bir ışın. Bu yüzde solaryumdaki kronik yan etkiler daha yüksek oranda görülebiliyor. Yani bile bile cildinize zarar verecek bir şeye maruz bırakmış oluyorsunuz. Yaşlanma etkilerini de artırdığını düşünüyoruz. O yüzden biz dermatoloji hekimleri olarak solaryumu tavsiye etmiyoruz. Cilt kanserine de yakalanma riskinizi solaryumla artırmış oluyorsunuz” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.