Bitlis'in eşsiz doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Nemrut Kalderası, dondurucu soğuklara rağmen uzay ve doğa gözlemleri yapmak isteyen Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen liderliğindeki ekip için bir kez daha ev sahipliği yaptı. İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre; Uzun yıllardır uzay ve doğa gözlemleri yapan Önen ve ekibi, Tatvan ilçesinin 2 bin 250 rakımlı Nemrut Kalderası'nın zirvesine tırmanarak eksi 3 derece soğukta gözlemlerini sürdürdü.

aw082495-01-min.jpg

Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü'nde Atlas Kuyruklu Yıldızı Görüntülendi Doğa Harikası Nemrut Krater Gölü'nde Atlas Kuyruklu Yıldızı Görüntülendi

Dondurucu soğuklara rağmen ekip, teleskop kullanarak Orion Bulutsusu, Andromeda Galaksisi ve Ülker Takım Yıldızı'nın etkileyici görüntülerini yakalayarak kayıt altına aldı

aw082495-02-min.jpg

Uzun bir süredir Orion Bulutsusu'nu gözlemlemek için beklediklerini ve bu kez Andromeda Galaksisi ile Ülker Takım Yıldızı'nı da görüntülemek için Nemrut Kalderası'na geldiklerini belirten Önen, uzayın kış aylarında daha net görüldüğünü ifade etti.

aw082495-05-min.jpg

Uzay ve doğa sevgisinin, zorlu hava koşullarına rağmen sürdüğünü belirten Dr. Cihan Önen,

“Bizlerde uzun bir zamandır bugünleri bekliyorduk. Bunun içinde ekip arkadaşım Mustafa Uçak Beyle gözlem yapmak üzere Nemrut Kalderası’na geldik. Nemrut Kalderası bu anlamda Bitlis’in ışık kirliliğinin az olduğu ve iyi gözlemlerin yapılabildiği yerlerden biri. Bizlerde Orion Bulutsusu, Andormeda Galaksisi ve Ülker Takım Yıldızı’nı en net şekilde gözlemleyip kayda alabildik. Kendine hayran bırakan muhteşem bir görüntüsü var. Hava her ne kadar buz kesse de uzayın muhteşem görüntüsü adeta içimizi ısıttı. Bu muhteşem kareleri kış mevsiminde daha net görebilmekteyiz. Uzayın bu muhteşem ihtişamını izlemek için dondurucu soğuğu da göze almak gerekiyor. Ancak güzelliklerinin yanı sıra tehlikeleri de içerisinde barındığından herkese önermiyoruz. Bu güzel anlara tanık olmaktan ve fotoğraflamaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

aw082495-06-min.jpg

aw082495-03-min.jpg

aw082495-04-min.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)