siyonist rejim başkonsolosluğu önünde silahlı çatışma: Olayı 3 kişinin yaptığı ifade ediliyor
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde siyonist rejim aşkonsolosluğu yakınlarında silahlı çatışma çıktı. İlk bilgilere göre eylemi gerçekleştiren 1 kişi öldürülürken 2 kişi yaralı olarak yakalandı. 2 polis yaralandı.
İstanbul’un Levent semtinde bulunan siyonist rejim başkonsolosluğu yakınlarında silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada eylemi gerçekleştiren 1 kişi öldürülürken 2 kişi yaralı olarak yakalandı. Çatışmada 2 polis memuru da yaralandı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhâl soruşturma açıldığını, bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının olay yerine intikal ederek incelemelere başladığını belirtti.
İstanbul Valisi Davut Gül, saldırganların araçla olay yerine geldiğini, uzun namlulu silahlar ve tabancalar kullandıklarını ifade etti. Konsolosluk binasında yaklaşık 2,5 yıldır diplomatik faaliyet yürütülmediğini hatırlatan Gül, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını vurguladı.




