Slayt Gösterisi
Losev

Sistem değil sorular değişecek

Videoyu Aç Sistem değil sorular değişecek
A
a

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Ekim'de açıklayacağı eğitim sisteminin yeni yol haritasında, liselere geçiş sistemi veya müfredat değişikliği öngörülmediği belirtiliyor.

Eğitimde kaliteyi artırmak iddiasıyla hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Ekim’de açıklayacağı vizyon belgesiyle ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre, vizyon belgesinde yer alacak başlıklardan biri de Liselere Geçiş Sistemi. Buna göre; liselere geçiş sistemi veya müfredat değişikliği öngörülmüyor.

Onun yerine sınavda sorulan soruların ağırlıklarıyla ilgili olarak bir düzenleme yapılması planlanıyor. Ortaokuldan, liselere geçiş sınavında ezbere dayalı soruların ağırlığı azalacak. Öğrencilere öğrenmeye ve yoruma dayalı sorular yöneltilecek. Öğrencilere sayısal bölüm sorularında formül ağırlıklı sorular yer almayacak.

Ayrıca Eğitim Bilişim Ağı’nın kapsamı genişletilecek. Her bir öğrencinin kullanımına çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu sunulacak. Sınavda ağırlık verilecek sorular arasında teknoloji konuları da öne çıkacak.

ÖĞRETMENLERE YÖK EĞİTİMİ

Yeni düzenlemeler öğretmenleri de kapsayacak. Öğretmenlere öğretme becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek. Sınavlarla ilgili örnek sorularda daha erken yayınlanacak.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, öğretmen eğitiminin, MEB, YÖK ve eğitim fakülteleriyle birlikte yapılandırılacağını bildirdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.