Losev

Şırnak'ta askeri helikopter düştü 13 şehit!

Videoyu Aç Şırnak'ta askeri helikopter düştü 13 şehit!
A
a

Şehit olan askerler içerisinde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş ve 1 üsteğmen bulunuyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olduğunu duyurdu. Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da aralarında bulunduğu askeri heyet, Şenoba bölgesindeki üs bölgelerini denetlemeye gittiği öğrenildi. 

Şehit olan askerler içerisinde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş ve 1 üsteğmen bulunuyor

112, UMKE ve AFAD ekiplerinin yaptığı çalışma devam ederken, enkazdan 10 cesedin çıkarılarak ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Aramaların yapıldığı enkaz bölgesinde 3 cesedi arama çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi. 

TSK'dan açıklama

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:


"31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

"Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, Uludere ilçesi Şenoba beldesinden Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 13 askeri personelin bulunduğu Cooger tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra saat 20.55 sıralarında yüksek gerilim hattına takılarak düştü. 

Valilikten ilk açıklama: Yüksek gerilim hattına takıldı

Konuyla ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir."

Hükümetten açıklama

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından düşen helikoptere ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. 

Şimşek'in mesajı şöyle:

"Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..."

Işık, Soylu, Şimşek ve Akar Şırnak'a gitti

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar askeri helikopterin düşmesinin ardından Şırnak'a gitti.

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 Erdoğan "Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'dan baş sağlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından, Şırnak'ta 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.  

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.