Losev

Sınır illerinde kimyasal önlem!

A
a

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin Suriye ile olan sınır illerinde kimyasal tehdidine karşı yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskelerinin stoklandığını açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'de yaşanan çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine, sınır bölgesine kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer konusunda uzman ekipler gönderdi. Sınır bölgesinde havadan ve karadan kimyasal denetimlerin arttırıldığı belirtilirken, olası kimyasal saldırıya karşı bölgede maske stoğu yapıldığı ve sığınaklar konusunda çalışmalar başlatıldığı öğrenildi. 
 
Sınır bölgesinde yaşayanlara ve kamplardaki Suriyeli mültecilere, kimyasal silahlar konusunda eğitim vermeye başladıklarını açıklayan AFAD Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mustafa Aydoğdu, "Suriye'deki kimyasal saldırı sonrası bölgede kırmızı alarm verdik. Kimyasal saldırılara karşı her türlü önlemi aldık. 7 sığınak yeri belirledik" dedi. Aydoğdu, bölgede yapılan taramada, kimyasal bulguya rastlanmadığını da belirtti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.