31 Mart seçiminde sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu
El-Nusra Cephesi'nin Serêkaniyê'de YPG'lilere saldırmasının ardından başlayan ve YPG'nin tüm kentin kontrolünü ele geçirdiği çatışmalar yedinci gününe girdi. Kentte aldıkları ağır yenilgiden sonra Til Xelef köyü ve birkaç civar köyde sıkışan El Kaide uzantılı Nusra ile YPG'liler arasında çatışmalar yer yer devam ediyor.
Çatışmalar esnasında sıkışan El-Nusra Cephesi, Türkiye ve YPG'yi karşı karşıya getirmek için Urfa'nın Serêkaniyê tarafına da her fırsatta mermi yağdırmaya devam ediyor.
Dün gece yarsından sonra başlayan ve sabah saatlerinde sona eren çatışma sesleri yerini sessizliğe bıraktı.
El Nusra üyeleri Ceylanpınar üzerinden Akçakale'ye mi geçiyor?
8 Kasım 2012 tarihinde Serêkaniyê kentinde başlayan çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) adeta karargahı haline gelen Ceylanpınar'da El-Nusra Cephesi üyesi olduğu belirtilen 6 kişilik bir grup yanlarındaki büyük çantalarla araba beklerken, kameralara takıldı.
16 Temmuz'da başlayan çatışmalar esnasında Ceylanpınar tarafına kaçtığı belirtilen şahısların, Serêkaniyê'nin tüm kontrolünün YPG'nin elinde bulunması nedeniyle Serêkaniyê üzerinden Girê Sipî'ye (Til Ebyat) geçemedikleri, bu nedenle Ceylanpınar'dan Urfa'ya giderek, Akçakale üzerinden Girê Sipî'ye geçmeye çalıştıkları ileri sürüldü. Ceylanpınar'da otobüs durağında bekleyen sakallı kişilerin minibüs ve otobüsleri durdurarak, Urfa'ya gitmek istediklerini söyledikleri iddia edildi.