Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca, köyde yaşayan hamile bir kadın zor durumda kaldı. Üçüncü çocuğuna hamile olan Asya Üskan, dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlanarak yakınları tarafından sağlık ekiplerine haber verildi.

Ancak köy yollarının kar nedeniyle kapanmış olması, sağlık ekiplerinin ulaşmasını zorlaştırdı. Sağlık ekipleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yardım istedi. Bölgeye sevk edilen karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen 3 saat süren bir çalışma sonucunda köy yolunu açmayı başardı.

Yolu açılan ambulansla köye ulaşan sağlık ekipleri, mahsur kalan Asya Üskan'ı sağlık kontrolünden geçirerek ambulansa aldı. Üskan, Pervari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Üskan, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

karda-mahsur-kalan-hamile-kadin-kurtarildi.webp

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, yaptığı açıklamada, "Sayın Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya’nın bilgisi dâhilinde Kardan ötürü kapanan köy yollarımızda çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Pervari İlçesinde Geçittepe ve Düğüncüler köyü yollarında kar yağışı devam ediyor. Burada ekiplerimiz aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar ve yolumuz şu an trafiğe açık durumdadır. Acil durumlarda ise gelen ihbarları anında değerlendiriyoruz." dedi. (İLKHA)