Siirt Orman İşletme Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, kent genelinde bugün 3 orman ve 2 tapulu arazide olmak üzere toplam 5 yangın meydana geldi.

Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sonucu yangınlardan 4’ü kontrol altına alınarak söndürüldü. Baykan ilçesine bağlı Çamtaşı bölgesinde çıkan orman yangınında ise söndürme çalışmaları devam ediyor.

Baykan’da bir yangına müdahale sürüyor

Baykan’ın Çamlık (Havel) bölgesinde çıkan yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Çamtaşı bölgesindeki orman yangını ise henüz kontrol altına alınamadı. Ekiplerin yangını söndürmek için müdahalesi devam ediyor.

Eruh ilçesine bağlı Oymakılıç (Mezarlık) bölgesindeki yangın tamamen söndürülürken, Çizmeli’de tapulu arazide çıkan yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Şirvan’da çıkan yangın da kontrol altına alınarak söndürüldü.

Adliye önünde tekmeli yumruklu kavga
Adliye önünde tekmeli yumruklu kavga
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlara 112 çağrısı

Siirt Orman İşletme Müdürü Mustafa Göksu, özellikle yaz aylarında artan orman ve anız yangını riskine karşı vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Göksu, herhangi bir duman veya ateş görülmesi halinde zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunulması çağrısı yaptı.

Ekiplerin Çamtaşı’ndaki orman yangınını kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İLKHA