DEM Bitlis Belediye
Losev

Siirt ve İzmir'de Roboski Protestosu

Videoyu Aç Siirt ve İzmir'de Roboski Protestosu
A
a

Roboski Katliamı'nın yıl dönümü, Siirt ve İzmir'de düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Siirt'te Yurtsever Demokrat Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalarda 3 yurttaşın yaşamını yitirmesini ve Roboski Katliamı'nı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Dün akşam saatlerinde, Tillo, Alan ve Sakıp Beygo caddeleri başta olmak üzere bir çok yerde düzenlenen yürüyüşte, "Roboski'yi unutma, unutturma", "Be serok jiyan nabe", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı. YDG-H, PKK ve PKK Lideri Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı Barış, Gazi ve Alan mahallelerinde yapılan yürüyüşe polisin müdahale etmesi sonucu çatışma çıktı. Gece geç saatlere kadar devam eden çatışma gençlerin dağılması ile son buldu.

İzmir'de Roboski protestosu

HDP Gaziemir İlçe örgütü ise, Roboski katliamının yıl dönümü nedeni ile Binbaşı Reşat Bey Mahallesi'nde yürüyüş düzenledi. "Katil devlet hesap verecek", "Biji Serok Apo" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından Aslanlar İlköğretim okulu önünde açıklama yapıldı. Saygı duruşundan sonra açıklama yapan HDP Gaziemir ilçe Eş Başkanı Zuhal Çelebi, 34 genç yurttaşın acımasızca katledildiğini hatırlatarak, "Bu çocuklarımızın anneleri, babaları çocuklarının parçalanmış bedenlerini aradı.Katledilen gençlerin adını kaçakçı koydular, bu gençler bir bidon mazot ,bir kutu sigara aldılar diye kaçakçı mı oldular?" diye sordu.

Öte yandan HDP Karabağlar ilçesi tarafından ilçe binası önünde düzenlenen anma etkinliğine müdahale eden polis bir kişiyi gözaltına aldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.