DEM Bitlis Belediye
Losev

Siirt'te nüfus kayıtlarında ölü gösterildi

Videoyu Aç Siirt'te nüfus kayıtlarında ölü gösterildi
A
a

Siirt'te nüfus kayıtlarında "ölü" gösterilen kişi, yaşadığını ispatlamak için uğraşıyor

Siirt'te, nüfus kayıtlarına göre "ölü" olduğunu öğrenen  kişi, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor. İnşaat işçisi Abdurrahman Enuştekin, 2 gün önce para çekmek için  gittiği banka şubesinde, banka kart ve hesaplarının kapandığını öğrendi. Banka  yetkililerinin, "nüfus kayıtlarında bilgilerinize ulaşılamıyor" dediği 27  yaşındaki Enuştekin, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğüne giderek bilgi aldı.

Nüfus kayıtlarında, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 5 yıl önce savcılık kayıtlarına göre "ölü" göründüğünü öğrenen Abdurrahman Enuştekin,  yaşadığı şaşkınlığın ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç  duyurusunda bulundu.

Enuştekin, yaptığı açıklamada, Çukurca ilçesine hayatı  boyunca hiç gitmediğini belirtti. Hesabındaki parayı çekmek ve yeni hesap açmak için bankaya gittiğini  anlatan Abdurrahman Enuştekin,"Hesap açmak istediğimi söylediğimde, sistemde ölü  göründüğüm ve bundan dolayı hesap açamayacaklarını söylediler. Beni Nüfus  Müdürlüğüne yönlendirdiler. Bütün hesaplarım ve kredi kartlarım iptal oldu."  dedi.

Kayıtlara göre 2011 yılından beri "ölü" olduğunu aktaran Enuştekin,  sigortalı işlerde çalıştığını ve birçok etkinlikte yer aldığını, 2 gün öncesine  kadar hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadığını ifade etti. Abdurrahman Enuştekin, "Çok mağdur oldum, çünkü iş başvurusu yapıyorum  ve nereye gitsem 'ölüsün' diyorlar. Şu an yaşadığımı kanıtlamaya çalışıyorum,  hakkımı arıyorum. En azından bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyorum.  2011 yılında nüfusa öldüğüm bildirilmiş, bugün öğrendim." diye konuştu. "Dünyada yaşayan ölü birisi ne yapabiliyorsa, ben de o konumdayım"  diyen Enuştekin, mağduriyetinin giderilmesini istedi. Bu arada, Enuştekin'in Çukurca'da bir kişinin evrakında yapılan hata  sebebiyle kayıtlara "ölü" olarak geçtiği bildirildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.