Losev

Siirt'te 225 Kişi HDP'ye Geçti

Videoyu Aç Siirt'te 225 Kişi HDP'ye Geçti
A
a

Siirt'in merkez Gökçebağ beldesinde, aralarında eski Belde Belediye Başkanı Bedri Çiçek ve belde meclis üyelerinin de bulunduğu 225 AKP'li, düzenlenen törenle HDP'ye geçti.

Yurttaşların sandık başına gitmesine 5 gün kala HDP'ye yönelik katılımlar da devam ediyor. Son olarak Siirt merkez bağlı Gökçebağ (Ciwanika) beldesinde, aralarında eski Belediye Başkanı Bedri Çiçek ve belde meclis üyelerinin de bulunduğu 255 AKP'li, beldedeki halk evinde yapılan törenle HDP'ye geçti. HDP Siirt milletvekili adayları, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri ile belde halkının katılımıyla gerçekleşen törende, sık sık "Bê serok jiyan nabe" sloganı atıldı.
 
Törende konuşan HDP Siirt İl Eşbaşkanı Dilber Sevim, 7 Haziran seçimlerinin halkların geleceğini belirleyeceğini ifade ederek, "AKP'nin saldırılarından da bu sürecin önemini anlayabiliriz. Bu yüzden 7 Haziran'da herkesi barıştan, demokrasiden, özgürlükten yana oy kullanmaya çağırıyorum" dedi.
 
'Tuzakları boşa çıkaracağız' 
 
Yaklaşan seçimler öncesi artan provokasyonlara dikkat çeken HDP Siirt Milletvekili Adayı İsmail Aydın da "Onlar bize tuzak kurdukça biz onların tuzaklarını boşa çıkaracağız. Oyunlarına gelmeyeceğiz. Dün bize saldıranlar bizim arkadaşımızı yaraladılar. Bizimde silahlanıp onlara saldırmamızı bekliyorlar. Ancak bu tuzağı boşa çıkardık" diye ifade etti. 
 
Doğru Yol Partisi (DYP) ve AKP'den, 5'er yıl belde başkanlığı yapan ve törenle HDP'ye geçen Bedri Çiçek ise HDP'ye geçiş sebeplerini "AKP'nin Kobanê'ye dönük politikalarını kabul etmemek ve Kobanê'de yaşamını yitiren savaşçılara layık olabilmek" olarak açıkladı. Çiçek, "Hala savaşanlara ve savaşta şehit düşenlere selam olsun. Başkanımız Öcalan önünde saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.
 
Tören, HDP'ye geçen yurttaşlara alkış ve zılgıtlar eşliğinde rozet takılmasıyla sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.