Siirt'te görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek sessiz yürüyüş düzenledi. Kızılay binası önünde gerçekleşen yürüyüşe katılan sağlık personeli, Türk ve Filistin bayrakları taşıdı ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

360 Bin Ev Yıkıldı 2 Milyon Kişi Yerinden Oldu

Basın açıklamasında konuşan Dr. Hüseyin Atwan, İsrail saldırıları sonucunda yıkılan evler, yerinden edilen kişiler ve hizmet dışı kalan hastanelerle ilgili endişelerini paylaştı. Atwan, 360 bin evin yıkıldığını, 2 milyon kişinin yerinden edildiğini ve sağlık hizmetlerinin ciddi şekilde aksadığını belirtti.

Sağlık çalışanları, Gazze'deki insanlara destek olmak ve zulme destek olan ilaç firmalarına karşı bir duruş sergilemek amacıyla boykot çağrısı yaptı. Atwan, "Tam 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Yine de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları; elektriksiz, susuz, oksijensiz ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele ediyor. Gazze'ye giren su vanaları kapatıldı. Boykot, hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde 'boykot' çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız" dedi.

Sessiz yürüyüş ve basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları, Gazze'ye destek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklere devam etme kararı aldı. (İHA)