Habertürk’ün haberine göre taslak düzenlemeye göre, satış noktalarında tütün ürünleri artık kasa arkasında sergilenmeyecek. Sigara ve tütün ürünlerine ilişkin unsurların tamamının görünürlüğü engellenecek.
Çalışmanın önemli başlıklarından biri de çocukların sigara kullanımına maruz kalmasının önüne geçmek. Bu kapsamda parklar, bahçeler ve çocuk oyun alanlarına yönelik yeni düzenlemeler yapılacak. Söz konusu alanlarda sigara kullanımının görünür olması sınırlandırılacak.
Öte yandan kapalı alanlarda sigara kullanımına ilişkin mevzuatta da değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Elektronik sigara gibi yeni nesil tütün ürünlerinin zararsız olduğu yönündeki algının ortadan kaldırılması da düzenlemenin hedefleri arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nn tütün bağımlılığını “görerek bulaşan bir hastalık” olarak tanımlamasını esas alan Sağlık Bakanlığı, mücadele stratejisini bu yaklaşım doğrultusunda güçlendirmeyi amaçlıyor.




