Van’ın Saray ilçesinde, yoğun yağışın ardından derenin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi büyük zarara yol açtı. Van Valiliği'nin uyarısının ardından dün öğleden sonra Karahisar, Kekikdüzü ve Örenburç mahallerinde etkili olan sağanak yağış, seli beraberinde getirdi.

Bitlis'te Diş İltihabı İçin Hastaneye Başvuran Kadın Az Daha Canından Oluyordu Bitlis'te Diş İltihabı İçin Hastaneye Başvuran Kadın Az Daha Canından Oluyordu

Karahisar Mahallesi'nde sel nedeniyle 2 büyükbaş ve 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu, 10 yapı da ciddi hasar gördü. Selin ardından belediye ekipleri bölgede acil çalışma başlattı.

Selde 100'E Yakın Hayvan Telef Oldu (1)

Van Valisi Olay Yerinde İncelemelerde bulundu

Van Valisi Ozan Balcı, akşam saatlerinde selden etkilenen Karahisar Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Saray Kaymakamı Eyup Gürdal ve mahalleliler tarafından karşılanan Vali Balcı, olayla ilgili bilgi aldı.

İlgili kurumlara çalışmaların hızla yapılması ve hasar tespitinin en kısa sürede tamamlanması talimatını veren Vali Balcı, “Yağış sonrası derenin taşması sonucu sel meydana gelmiş. Selde can kaybının olmaması bizi sevindirdi. Ancak 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacaktır. Allah beterinden korusun” dedi. Selde 100'E Yakın Hayvan Telef Oldu (2)

Kaynak: İHA